Transvision Vamp - Pop Art (1988)

Label: MCA

1. Trash City (5:10)
  2. I Want Your Love (3:29)
  3. Sister Moon (4:24)
  4. Psychosonic Cindy (3:47)
  5. Revolution Baby (4:54)
  6. Tell That Girl to Shut Up (3:07)
  7. Wild Star (3:24)
  8. Hanging Out with Halo Jones (4:37)
  9. Andy Warhol's Dead (3:51)
  10. Sex Kick (5:41)
avatar van Twinpeaks
Lekkere niks aan de hand rammel rock/pop . Zeker niet hoogstaand wel vermakelijk .Ideale muziek om bij te klussen. Zo'n twee keer per jaar komt dit dus uit het rek en vandaag was weer zo'n dag .3 sterren .

avatar van E-Clect-Eddy
Zangeres Wendy James is nog steeds solo actief en heeft onlangs haar nieuwe album Queen High Straight afgemixt en nu afwachten wanneer die uitgebracht wordt.

I Want Your Love was de hit, en ook Revolution Baby en Tell That Girl to Shut Up waren singles als ik me niet vergis.

avatar van E-Clect-Eddy
Zangeres Wendy James heeft weer een nieuw solo album uit, dus even weer de 10 beste nummers van de eerste 2 albums op herhaling.

Ex-Punker Nick Christian Sayer is het belangrijkste lid van de band, gitarist en de schrijver van de meeste nummers. Opmerkelijk dat er na deze 3 albums niets meer bekend is van hem op Discogs of Wikipedia, zelfde geldt voor drummer Pol Burton.

Alhoewel Nick Sayer in Punk bands zat voor Transvision Vamp vind ik zijn gitaarstijl / geluid dichter bij Rockabilly zitten eigenlijk een beetje als Marco Pirroni (van Adam and the Ants) en Brian Setzer (Stray Cats) dat een paar jaar hiervoor al lieten horen in hun bandjes.

Ook bassist Dave Parsons (later actief bij Bush) en toetsenist Tex Axile (alias van Anthony Doughty) blijken uit de Punk scene te komen. Alhoewel je hier en daar wat (Post) Punk invloeden hoort in de nummers van Transvision Vamp is dit eerder Pop Rock in de mix met Alternative Rock en Synthpop. Eigenlijk ook wel niet ver van wat Sigue Sigue Sputnik in die dagen deed.

Als je op Last.fm of Spotify kijkt bij vergelijkbare acts dan zie je nauwelijks acts die muzikaal in dezelfde hoek zitten. Hoogstens de all-female Fuzzbox maar die heeft nog meer Synthpop dan dit.

Hun tweede album is het beste wat algeheel geluid betreft maar de eerste heeft iets meer een rauw randje, dan moet je wel op de koop toe nemen dat Wendy iets minder goed zingt.

Het derde, tevens laatste album had veel problemen om uitgebracht te worden en is zelfs nu niet te vinden op streaming platforms. Ik heb het nog niet beluisterd maar zou volgens Wikipedia meer 'mellow' moeten zijn.

Op de eerste 2 albums had Wendy geen schrijf credits dus is moeilijk te vergelijken met wat ze nu doet, ook haar zangstijl is hier anders dan wat ik van het solo-werk ken. Dit is meer rauwer gezongen, wat me goed ligt ook al is het niet altijd zuiver.