Keep Shelly in Athens & Vauxhall Underground - In the Blocks EP (2020)

Griekenland
Electronic / Hip-Hop
Uitgebracht in eigen beheer

1. In the Blocks (3:51)
  2. Unreeling (5:11)
  3. Talk to Me (2:49)
  4. In the Blocks [Instrumental] (3:51)
avatar van E-Clect-Eddy
Keep Shelly in Athens heeft via de samenwerking met rapper(?) Vauxhall Underground Hip Hop in de mix gegooid aan hun Dream Pop / Synthpop geluid. Ze houden het tempo erin met hun releases: elk half jaar eentje. Alhoewel ik de combinatie niet voor de hand vind liggen, valt het wel goed.

De instrumentale afsluiter is feitelijk alleen Keep Shelly in Athens.

De begeleidende single is: Unreeling (feat. Vauxhall Underground) - YouTube - audio

In The Blocks EP op Bandcamp

avatar van E-Clect-Eddy
Het titelnummer In the Blocks is heel muzikaal gevarieerd en wat mij betreft mooier dan de meer energieke single Unreeling. De single is veel meer de warme Synthpop van Keep Shelly in Athens waar Vauxhall Underground pas in de tweede helft van het nummer zijn ding mag doen.

Bij het titelnummer In the Blocks is het min of meer omgedraaid. De broeierige zang van Vauxhall Underground domineert hier veel meer. Maar muzikaal is dit veel interessanter veel meer afwisseling tot en met een slot met een Keltische fluit(?).

Hip Hop / Rap is nog het meest nadrukkelijk aanwezig in het korte Talk to Me waar een galmende sample doorheen verweeft is.

avatar van E-Clect-Eddy
Twee album van 2020, en de eerste EP, die 4,5* van mij krijgt.

Heerlijk... zeker later op de avond.