Cujo - Adventures in Foam (1996)

Braziliƫ
Electronic
Label: Ninebar

1. Adventures in Foam Intro (1:50)
  2. Cat People (5:55)
  3. Northstar (6:09)
  4. Fat Ass Joint (5:42)
  5. Ol' Bunkhouse (5:47)
  6. Paris Streatham (5:05)
  7. A Vida (4:07)
  8. Traffic (5:52)
  9. Reef's Edge (Interval) (1:59)
  10. The Sighting (4:33)
  11. Break Charmer (5:07)
  12. The Method (5:27)
  13. On the Track (5:43)
  14. Cruzer (14:28)
  15. The Brazilianaire * (6:20)
  16. 4 or 5 * (5:40)
  17. Mars Brothers * (5:06)
  18. Popsicle * (4:37)
  19. The Light * (5:15)
  20. The Sequel * (7:53)
avatar van LeRoi
Ben eigenlijk benieuwd hoe deze plaat is...wie kent 'm en, belangrijker, is ie de moeite waard als je Bricolage geweldig vind....

avatar van Paalhaas
Ik ken 'm en hij is de moeite waard als je Bricolage geweldig vindt.

avatar van tnf
tnf
Ik ken alleen tracks 7 en 10, kom via Soma FM-streams weleens ooit in aanraking met dit soort materiaal. Maar 7 vind ik wel direct een aanrader. Hierbij zegt de titel overigens precies hoe het nummer klinkt. Het is érg trippy.

10 vind ik ook zoiets, maar dan minder.

avatar van YoG
YoG
Andere stijl dan hij onder zijn eigen naam (Amon Tobin) maakt.

Erg catchy en originele sound, veel makkelijker te beluisteren.
Jazzy, stoney (Fat Ass Joint !!), drum'n'nbassy, triphop.
Behoorlijk tijdloos.
Is recentelijk nog opnieuw uitgebracht met extra bonusnummers en nieuwe hoes. Jammer, want vond de oude veel leuker.

The Light is een klassieker. Zeer atmosferische drumnbass nummer. Ontroerend!

Met een pistool op mn kop zou ik dit album als eerste opzetten als mn schoonmoeder op visite was.. toch het meest prettigst te beluisteren geluid van Amon Tobin

avatar van WeZet
Ontroerend kan ik het niet noemen. Het is dat ik ben opgegroeid met klassieke muziek (waarvoor dank, vader), anders had ik dit misschien ook ontroerend gevonden, maar nee, die (goede, dat wel) melange van jazz, herhaling, herhaling en herhaling doet me niks. Ik mis een fijne synthesizer en gitaar partij, wat dus genoeg zegt. Amon Tobin is niet helemaal mijn ding. Maar spacey, dat is het wel.

2.5*

avatar van FlyLo
YoG schreef:

Album is 2x opnieuw uitgebracht. Eén keer op Shadow Records met een andere (lelijkere) hoes, andere (foute) tracklist etc. Dit was gedaan zonder toestemming van Amon Tobin zelf.
Ninja Tune heeft dan in 2002 zelf een re-release gedaan, dit keer met de originele tracklist en hoes, plus een tweede CD met enkele bonustracks.
Staan trouwens een hele reeks fouten en onvolledigheden in deze toevoeging die ik zo dadelijk zal rechtzetten.