Cerulean Veins - Cerulean Veins (2020)

Alternatieve titel: Blue

geen stemmen

Uitgebracht in eigen beheer

1. Fell in Love (4:45)
  2. Hello, Darkness (4:35)
  3. Boo (3:44)
  4. Ghost Memory (4:23)
  5. Silent as Ghosts (4:03)
  6. Revenge of the Lonely (3:50)
  7. Heard a Rumor (4:48)
  8. Dance in the Darkness (3:56)
  9. Love Will Return Us (4:07)
  10. Nothing at All (4:17)
  11. We're All Stories in the End (4:16)
Na een tip, enkele songs geluisterd en die klinken best goed. Lijkt wel wat op Ikon en Interpol. Ik moet het album nog in zijn geheel beluisteren, dus ik kom hier op terug.

Sterk album dat overeenkomsten heeft met hedendaagse bands als Then Comes Silence, The Rope, Soft Kill en Ikon. Een album en band die mij tot voor kort nog onbekend waren. Prima bas- en gitaarwerk. Een album dat mij uitnodigt tot vaker luisteren. De zang doet me ook wel denken aan de Duitse gothic rock band The House Of Usher uit de jaren 90, maar met meer variatie. Gothic rock gecombineerd met indie en postpunk en daardoor toch wel behoorlijk toegankelijk. Voor mij een band om in de gaten te houden...en een album dat zeker op de wenslijst gaat. Voorlopige favoriet; Dance in the Darkness, dat muzikaal een beetje op Killing Joke lijkt. Je hoort trouwens veel invloeden van oudere bands terug, gestoeld op de jaren 80.