Sonny Fortune - In the Spirit of John Coltrane (2000)

Jazz
Label: Shanachie

1. Trane and Things (5:39)
  2. Hanging' Out with J.C. (3:46)
  3. Africa (6:23)
  4. In the Spirit (7:16)
  5. Mr. Jones (5:33)
  6. Hangin' Out with J.C. Again (4:24)
  7. Olé (5:48)
  8. Say What? (5:20)
  9. For John (6:42)
Mssr Renard
Goh, aan wie zou deze plaat een eerbetoon zijn?

Als deze al half zo goed is als Continuum ben ik al direct benieuwd.

Mssr Renard
Hey, nog een keer Trane and Things? Die had ik ook al gehoord op het in 2003 te verschijnen 'Continuum'. Het is dan ook wel een erg goede song, dus ik vind het niet erg. Deze plaat is opgenomen in 1999 met op het laatste nummer bijzondere bijdragen van Reggie Workman en Rashied Ali.

Mssr Renard
Jongens, dit is misschien wel het beste wat ik tijden heb mogen horen (beetje overdreven maar ja).

Wat heeft Sonny zich herpakt zeg, sinds eind jaren zeventig. Dit is hoe ik mijn jazzplaten wil horen. En dat op kleine labels en midden in de jaren negentig. Alsof je een plaat van midden jaren 60 of begin jaren 70 opzet.

avatar van Tony
Dit is een hele fijne van Sonny inderdaad, in een toch wel wisselvallig oeuvre. Staat al een tijdje op de lijst om aan te schaffen, maar niet heel makkelijk en/of scherp geprijsd aan te komen, helaas.

Mssr Renard
Is ook alleen op cd verkrijgbaar en daar doe ik echt niet aan. Maar ik merk dat met name de jaren '90 ik alleen maar kan streamen, want dat is toch wel hét vinylloze tijdperk. Als iets (bijvoorbeeld Camel) helemaal niet te streamen is, heb ik in de loop der jaren er iets anders op gevonden, maar daar mag en wil ik niets over zeggen, zeg maar.

Tot die tijd, stream ik deze en Continuum lekker grijs. Heerlijk ook voor op de fiets en in de trein.

Soledad
Ja Sonny heeft zich heel aardig herpakt inderdaad. Verzandde wat in iets te zoete smooth funk maar het zij hem vergeven hoor.