Klô Pelgag - Notre​-​Dame​-​des​-​Sept​-​Douleurs (2020)

Canada
Label: Secret City

1. Notre-Dame-des-Sept-Douleurs (1:44)
  2. Rémora (4:29)
  3. Umami (4:28)
  4. J'Aurai les Cheveux Longs (3:55)
  5. À l'Ombre des Cyprès (5:39)
  6. La Fonte (2:28)
  7. Soleil (3:31)
  8. Für Élise (2:54)
  9. Mélamine (2:50)
  10. Où Vas-tu Quand Tu Dors? (3:06)
  11. La Maison Jaune (4:26)
  12. Notre-Dame-des-Sept-Douleurs II (2:50)
avatar van aerobag
Koenr, let je een héél klein beetje op

avatar van hoi123
Rémora is echt een kolos van een nummer, wat een emotionele intensiteit en wat een melodieuze spanning! Eén van mijn absolute favorieten van 2020 tot nu toe. De rest van de plaat doet er gelukkig niet ver voor onder: Pelgag doet qua intelligent songschrijverschap denken aan een soort Franstalige Julia Holter of Weyes Blood, maar dan met een wat donkerder en elektronischer geluid. Erg verslavend, en met de teksten en een woordenboek ernaast ook nog eens vrij ontroerend bij tijd en wijle. Ik ben fan!

avatar van musicfriek
Yes! Hear hear! Heb deze hier thuis liggen, echt een prachtalbum. Ik ervaar dit album als een sprookje

avatar van Mausie
Prachtige albumhoes! Umami (de edit versie) en Rémora zijn erg fijne, eigenzinnige nummers die mij zowaar over mijn aversie voor Franstalige muziek heen helpen. Waar SvhJ al niet goed voor is

avatar van Mausie
Ik luister net voor de MuMeLadder naar Video Killed the Radio Star van Buggles en dat oooah oooah lijkt bizar veel op Umami.