Winterfylleth - The Reckoning Dawn (2020)

Label: Candlelight

1. Misdeeds of Faith (5:42)
  2. A Hostile Fate (The Wayfarer Pt. 4) (7:40)
  3. Absolved in Fire (9:54)
  4. The Reckoning Dawn (8:23)
  5. A Greatness Undone (8:24)
  6. Betwixt Two Crowns (1:32)
  7. Yielding the March Law (6:14)
  8. In Darkness Begotten (9:12)
  9. Upon Gallows Frail * (6:04)
  10. Woden * (4:46)
  11. In Darkness Beholden * (8:35)
avatar van namsaap
Naar aanleiding van diverse gloedvolle review ben ik dit album gaan luisteren. Aanvankelijk kwam het geheel me nog wat als een orkaan van geluid over en miste ik de variatie, maar na enkele luisterbeurten komen steeds meer nuances naar boven en word ik steeds meer gegrepen door de muziek. De razende black metal zit boordevol details en harmonieën, af en toe flink aangezet door plechtig klinkende koren. Hoogtepunt is voor mij toch wel het afsluitende In Darkness Begotten, waar de band werkelijk alle registers opentrekt. Maar ook Absolved In Fire, met zijn meesterlijke riff halverwege het nummer, die als een bevrijding voelt na de vele tremoloriffs.

avatar van gigage
Absolved in fire is een fijne track, met een akoestische gitaar en viool intro, voor in je 2020 part 1 playlist.

avatar van trebremmit
Hun vorige folk album vind ik erg goed, ook leuk dat ze eens wat anders deden.
Dit is weer ouderwets Winterfylleth, heerlijke black metal, hun nummers kan ik moeilijk uit elkaar houden, en hun albums ook, maar als ik het opzet is het altijd genieten. Wat ze doen, doen ze erg goed.

avatar van trebremmit
Toch wel een episch album dit, hoort wel bij de betere uit hun discografie. De afsluiter In Darkness Begotten is briljant!