Tessa Ia - Cooleros (2020)

Alternatieve titel: Breve II

1 stem

Mexico
Label: OCESA Seitrack

1. Cooleros (2:40)
  2. Morpho Menelaus (3:25)
  3. De Alcatraces y Estampidas (3:18)

met Luis Humberto Navejas

4. Bajo Tu Ala (2:42)
  5. Cariño * (2:41)
avatar van E-Clect-Eddy
Op Valentijnsdag verscheen deze EP van de Mexicaanse actrice / zangeres die ik al een jaar of wat op de radar heb maar waar een compleet album nooit een echte kans van me kreeg.

Deze EP staat vol met sterke Indie Pop die soms leunt tegen Indie Rock, is erg lekker. Geen zwak nummer tussen.

Favoriet de samenwerking met Enjambre zanger Luis Humberto Navejas op De Alcatraces y Estampidas ("je wil met me dansen omdat je niet met me wil praten" als ik de hook goed vertaald heb)

avatar van E-Clect-Eddy
Hup, 2e EP en derde album van 2020 die 4,5* van mij krijgt.

Deze mix van Indie Pop / Indie Rock met prima teksten en de fijne stem van Tess Ia past precies in mijn straatje.

Alleen de hoes, en die make-up, vind ik minder.

avatar van E-Clect-Eddy
Hoe maak je een geweldig album minder aantrekkelijk: door hem na 2 maanden opnieuw uit te brengen met een bonustrack ( Cariño ) die beduidend minder is dan de rest en die bovendien als opener presenteren.

Dan verwarring schoppen door het album met bonustrack een andere titel te geven die weer verwant is aan een oudere EP die niks met deze opnames te maken heeft. Ik zou zweren dat Tessa Ia dezelfde idiote marketingstrategie heeft als Chromatics.

Wel heeft een ze betere foto gekozen voor de hoes, zo te zien uit dezelfde foto-shoot.
‎BREVE II - EP by Tessa Ia op Apple Music