Bryde - The Volume of Things (2020)

Label: Easy Life

1. Silence (3:40)
  2. The Trouble Is (3:21)
  3. Done (3:28)
  4. 80 Degrees (3:36)
  5. Flies (3:16)
  6. Paper Cups (2:58)
  7. Hallelujahs (2:54)
  8. Another Word for Free (3:32)
  9. Handing It Over (3:46)
  10. Outsiders (4:16)
  11. The Volume of Things (4:10)
Haar vorige album deed niet zo veel, maar vond ik best sterk. The Trouble Is is alvast een fijne vooruitloper.
Misschien deze keer wat meer aandacht voor Bryde?

Ik had ten tijde van het debuutalbum nooit van Bryde gehoord, maar omdat REVERE bandlid Jay meedeed en met haar ging toeren ontstond er interesse en heb ik haar ook live kunnen meemaken in Amsterdam.

Vooraf al begreep ik van Jay dat dit nieuwe album poppier zou zijn en dat kan ik volmondig beamen. En het pakt echt ongelooflijk goed uit. Wat een ongelooflijk fijn album is het geworden. De scherpe randjes van het vorige album zijn er wat vanaf, maar daardoor ontstaat een heel warm geluid wat echt heel goed bevalt.

Het is te hopen dat dit album beter opgepikt gaat worden, want dat verdient het.

avatar van Jumpjet
Dit album blijft groeien en groeien. Het begint met een paar toegankelijke indiepop liedjes, maar vanaf Flies wordt het nog veel beter, met meer diepgang en spanning. Een van de mooiste ontdekkingen van dit jaar. En zoals aERodynamIC al zegt: Dit zou beter opgepikt moeten worden. Waarom horen we dit niet op z'n minst op KINK of Pinguin? Wakker worden a.u.b.!