Ningen Isu - New Youth (2019)

Alternatieve titel: 新青年

12. 暗夜行路 (4:23)
  13. 無情のスキャット (8:41)
  14. 地獄のご馳走 * (4:22)
avatar van ZAP!
Dit is toch best wel een tof nummer en sterk in elkaar gezet: Heartless Scat. Eens zien of ik de hele plaat ergens kan vinden.

Hier de titels in het Romaans-Japans (?) / Engels:

1. Shin Seinen Maegaki (The New Youth Foreword)
2. Kagami Jigoku (Mirror Hell)
3. Hokushin (Blasphemy)
4. Yaneura no Sanposha (The Walker in the Attic)
5. Gankutsu-Ou (The Count of Monte Cristo)
6. I-Ro-Ha-Ni-Ho-He-To
7. Uchu no Disclosure (Disclosure of the Universe))
8. Anata no Shiranai Sekai (The World you Don't Know)
9. Jigoku Kozou (Hell Boy)
10. Jigoku no Moushigo (Hell-Sent Child)
11. Tsuki no Apennine San (Montes Apenninus)
12. An'ya Kouro (Dark Night Passage)
13. Mujou no Scat (Heartless Scat)

avatar van ZAP!
Shabbadabbadiu!

30 jaar na Ningen Isu's debuutplaat lijkt er niet veel veranderd (de platen ertussenin ken ik niet). De band speelt beter, de nummers zitten doordachter in elkaar, maar in de kern blijft het stonerrock die tegen de metal en hardrock aanleunt. Ik luisterde deze via YT, waar het aangeprezen wordt als prog metal, maar daar kan me maar op zeldzame momenten in vinden. De charme van de zang is tevens een struikelblokje; het heeft wat, maar echt raken doet het me nauwelijks. De afsluiter 'Heartless Scat' heb ik inmiddels vaak gehoord, en dat steekt er voor mij toch met kop en schouders bovenuit - sterke opbouw, lollig maar pakkend 'refreintje' en heerlijk gitaargesoleer en nogmaals, check die clip! Misschien moet ik de rest ook gewoon vaker horen...?

Ik hou het nu echter op een nette 3,5*.