Dark Forest - Oak, Ash & Thorn (2020)

Label: Cruz del Sur

1. Ælfscyne (1:25)
  2. Wayfarer's Eve (5:23)
  3. The Midnight Folk (5:10)
  4. Relics (5:54)
  5. Avalon Rising (7:15)
  6. Oak, Ash & Thorn (11:55)
  7. The Woodlander (4:42)
  8. Eadric's Return (7:23)
  9. Heart of the Rose (3:35)
avatar van gigage
Mike Oldfield opent het album, zo lijkt het. Het scherpe gitaargeluid blijft daarna nog wel behouden en de aanstekelijke power metal riffs overstemmen het telecaster geluid gelukkig niet. Daarna wordt snel duidelijk dat de melodieuze zanglijnen niet de band 's strongholds zijn. De toetsen blijven ons bespaard.

avatar van AOVV
Leuke ontdekking, deze plaat. De intro doet inderdaad erg aan Mike Oldfield denken; al de rest lijkt me vooral schatplichtig aan Iron Maiden, al bevatten de songs van Dark Forest wat meer folk-elementen. Voor het overige is het er wel duidelijk op geënt, van de epische sfeer over het straffe gitaarwerk tot de strot van de zanger. Hoewel die laatste het toch moet afleggen ten aanzien van Bruce Dickinson, wat geenszins een schande is.

Laat dat de pret zeker niet drukken, want die is ruimschoots te vinden in Oak, Ash & Thorn. Deze band verdient eigenlijk wel wat meer aandacht!

3,5 sterren

avatar van Jelle78
Helemaal mee eens, deze band verdient zeker aandacht. Prima nummers met een episch karakter en refreinen die makkelijk in je hoofd blijven hangen. Maar de doffe en vlakke productie neemt toch wel een deel van mijn luisterplezier weg. Het sprankelt en knalt niet. Wellicht wen ik er nog aan, maar voor nu vind ik het wel een duidelijk minpunt.

avatar van Jelle78
De productie blijft een minpunt, maar wat een heerlijke plaat is dit verder! Ik had hem al een tijdje niet meer geluisterd en nu komt het extra hard binnen. Dit gaat wel in mijn jaarlijst eindigen.

avatar van Jelle78
Toch jammer dat er zo weinig aandacht is voor dit geweldig album. Ik heb alleen op angrymetalguy en volgens mij banger tv een bespreking van dit album gezien. Nu maakt dat mij op zich niks uit, want ik geniet ook zonder die aandacht elke luisterbeurt meer van Oak, Ash and Thorn. Maar ik zou voor de band wensen dat ze breder zouden worden opgepikt, want dat verdienen ze.
Daarnaast denk ik dat elke liefhebber van de latere Iron Maiden en epische traditionele heavy metal in z’n algemeenheid deze plaat zou waarderen. Zoals ik eerder al meldde moet je dus wel even door de matige productie heen luisteren. Maar dan heb je ook wat.

avatar van Rudi S
Jelle78 schreef:
Toch jammer dat er zo weinig aandacht is voor dit geweldig album. Ik heb alleen op angrymetalguy en volgens mij banger tv een bespreking van dit album gezien. .

Nou dan heb jij in april/mei toch wel het eea gemist, even band met albumtitel met daarachter review in Google ingeven en er gaat een wereld voor jou open.

Rudi S schreef:

Oh, echt? Ik ben uitgegaan van de metalsites die ik volg en daar heb ik alleen aandacht voor dit album gezien op banger en angrymetalguy. Ik ga meteen zoeken.

avatar van Jelle78
Nou, het wordt tijd dat ik wat meer metalsites ga volgen. Want ik kende ik de meeste sites waarop Oak, Ash and Thorn wordt besproken helemaal niet.... En goed om te lezen dat deze plaat dus wel degelijk breed bekend is en bovendien positief tot zeer positief wordt besproken.