Cloven Hoof - Age of Steel (2020)

Label: Pure Steel

1. Bathory (5:43)
  2. Alderley Edge (6:33)
  3. Apathy (4:19)
  4. Touch the Rainbow (4:40)
  5. Bedlam (4:58)
  6. Ascension (5:05)
  7. Gods of War (4:43)
  8. Victim of the Furies (4:27)
  9. Judas (4:54)
  10. Age of Steel (4:59)
  11. Immortality Denied * (5:49)
avatar van gigage
Cloven Hoof, prachtige bandnaam, opgericht in 1979. Stevige nwobhm ( gates of gehenna!) Maar het liep niet over van schrijftalent. De eerste single Touch the Rainbow brengt daarin weinig verandering en neigt nu wat meer richting power metal.

avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
gigage, Touch the Rainbow is onopzienbarend maar de rest vind ik wel prima, veelal stevig tempo met veel twingitaar en... een zanger die vaak het broertje van Bruce Dickinson speelt in zijn zanglijnen en intonatie. Laat deze maar eens horen aan de Metal Makkers, ze zullen erin lopen. NWoBHM, nog altijd mijn favoriete periode in Metal. Dat zal niet gauw veranderen, daarvoor ben ik te oud. Een echte kraker als in de begindagen / als op het debuutalbum ontbreekt maar dit bevalt mij.

avatar van AOVV
Da 's inderdaad als twee druppels water Bruce Dickinson, ik was er ook met open oren ingetuind had ik niet geweten dat dit Cloven Hoof was.

Stevig plaatje, voor het overige, ik hou wel van wat NWoBHM op zijn tijd. Cloven Hoof laat op Age of Steel tien goeie songs op de luisteraar los. Vooral het vinnige gitaarwerk valt me op.

3,5 sterren