Meth Leppard - Woke (2020)

Australiƫ
Metal / Punk
Label: Wise Grinds

1. Intro (1:01)
  2. Dead Kardashians (0:56)
  3. Down in a Hull (0:47)
  4. Nuttelex (0:39)
  5. Sixty Nine Feet Under (0:52)
  6. Sick Bern (0:58)
  7. Endless Prawn (1:29)
  8. Surplus or Die (1:00)
  9. Woke (1:14)
  10. Boomer (0:56)
  11. Hype Bands (1:01)
  12. Elitism (1:24)
  13. Kangaroo Court (1:04)
  14. Thrash Sucks (0:54)
  15. Bug Warfare (1:09)
  16. Honey Bucket (1:54)
avatar van B.Robertson
Meth Leppard timmert inmiddels ook al weer vijf jaar aan de weg en komt met een eerste langspeler. De officiële uitgave is die van het vinyl, maar het album staat sinds eergisteren op YouTube en op Bandcamp. Hun idee van punk is toch wel keihard, meedogenloos doorbeuken en het metal-aspect is in niet geringe mate aanwezig.

avatar van ZAP!
Grappige bandnaam en leuke hoes ook! Hier de bandcamp link, later even checken.

avatar van ZAP!
B.Robertson schreef:
Bruut plaatje, idd. En lekker kort = ook wel es leuk. Is dit eigenlijk niet 'gewoon' grindcore, eigenlijk? Op Discogs zie ik dat ze met z'n tweeën zijn, dus geen basgitaar (ik hoor het niet terug in de mix i.i.g., maar qua bas mis ik in dit soort metal wel vaker wat)? Daar ook onder de noemer grindcore. Vind dit nog regelmatig lekker inventief qua riffs ook. Af en toe even gas terug helpt ook wel. De bruller klinkt tamelijk standaard, maar dat houdt dus in dat het prima te doen is. Geluid is dik in orde, drummer ook.

Dik ****.

avatar van B.Robertson
Klopt, ze hebben geen basgitarist. Sinds Wormrot verbaas ik mij daar niet meer over bij grindcore. Dit is idd. gewone grindcore en lijkt me prima kost voor liefhebbers van Insect Warfare, P.L.F. etc. Op de demo na is al het gangbare van Meth Leppard mettertijd toegevoegd. Met 17 minuten lijkt 'Woke' eerder een 'kortspeler', maar is ook wel weer lang genoeg voor dit soort muziek.