Hugo - Time on Earth (2000)

1 stem

Label: Frontiers

1. Can't Stop Loving You (4:57)
  2. Tell It to My Heart (4:59)
  3. Last One More Time (5:18)
  4. Anyone in Love (6:12)
  5. Fine (4:38)
  6. Blues for You (4:31)
  7. This Love Song (4:51)
  8. I Will Be Waiting (4:43)
  9. Our Love Will Be There (4:43)
  10. Magic Power (5:17)
  11. Time on Earth (5:18)
avatar van Metal-D78
Mierzoete Steve Perry-kloon. Productie is niet al te best, maar wel respect dat de zanger zelf de meeste instrumenten bespeelt, muv de lead gitaar, als ik het goed heb zijn de partijen daarvan van Vinnie Burns, maar ik kan me vergissen.

avatar van sander.h
Ik ken deze niet, heb zelf een ander album van Hugo uit de jaren '90, staan best aardige nummers op. Als deze echter ook weer geproduceerd is door Gary Hughes dan hoef ik hem in ieder geval niet.

avatar van BlauweVla
Vraag uit interesse; wat vind jij mis met de produkties van Gary Hughes?

avatar van sander.h
BlauweVla schreef:
Vraag uit interesse; wat vind jij mis met de produkties van Gary Hughes?

Ik vind het geluid voornamelijk "blikkerig", met name in de drums en de toetsen (piano), alsof daar al het laag uit is weggedraaid. Daarnaast mis ik toch ook wat power in de gitaren. Dat vind ik bij de Hugo-plaat (waar overigens wel goede nummers op staan) en ook bij de twee Ten-platen die ik in mijn bezit heb.

Echter, Heb de (in mijn ogen) gewraakte albums naar aanleiding van je vraag nog even naar boven gehaald, en nu blijkt dat ik de goede man toch nog wat krediet moet geven: de albums waarbij ik echt moeite met het geluid heb (en waarvan ik dacht dat ze door Gary geproduceerd waren) zijn namelijk geproduceerd door Tommy Denander (Jim Jidhed, Radioactive....) - allemaal platen waarbij de zang naar mijn smaak veel te veel op de voorgrond staat.

Normaalgesproken acht ik mij prima in staat om door een iets mindere productie heen te luisteren, dat lukt mij bij die albums dus niet.

Conclusie zou dus moeten zijn: ik ben inderdaad geen "fan" van het productie-werk van Gary Hughes, maar ik kan er gelukkig wel nog naar luisteren

avatar van Arjan Hut
Aardige plaat in Journey-stijl, maar het wordt nergens spannend. Magic Power is een cover van Triumph en zelfs daar ontbreekt het aan spanning en kracht. Verder een nette AOR-oefening, maar ik zet liever iets anders op.