Blanck Mass - Calm with Horses (2020)

Score
Label: Invada

1. Violent Child (1:56)
  2. The Devers (2:20)
  3. Jack's Theme (2:45)
  4. Different Breed (5:05)
  5. Halfwit (3:20)
  6. Sleepless (1:20)
  7. The Cliff (1:44)
  8. Loyal Skins (3:44)
  9. Heck Speaks (1:08)
  10. Descent (3:00)
  11. That Plank in Your Eye (0:48)
  12. Manipulation (1:32)
  13. Prove Yourself (4:19)
  14. Photograph (2:42)
  15. Nothing That Cannot Be Turned Back (1:59)
  16. Leaving (3:12)
  17. Credits (4:16)
avatar van E-Clect-Eddy
Een score was niet het eerste waaraan ik denk bij Blanck Mass maar hij waagde de sprong wel.

Geen elektronisch bombast maar donker / soms dreigende / sfeervolle Ambient met hier en daar Country invloeden.

avatar van E-Clect-Eddy
Eigenlijk klinken de nummers regelmatig in het verlengde van de eerste albums van M83 maar dan vooral Anthony's donkere nummers.

avatar van andnino
Geen heel bijzonder album op zich zelf, maar dat heeft vooral te maken met het feit dat het duidelijk voor een film is geschreven. Veel herhalende thema's, korte nummers, etc. Qua sound is dit een hele interessante verkenning van nieuwe toepassingen voor zijn kenmerkende palet aan rauwe maar toch melodieuze elektronische klanken. Op zich wisten we door Fuck Buttons natuurlijk al dat deze man geen "one trick pony" is, maar ik zou hem graag de wat kalmere maar toch dreigende sferen zien opzoeken als Blanck Mass. Bijvoorbeeld op een volgend studioalbum!