Ohio Players - Skin Tight (1974)

Soul / Funk
Label: Mercury

1. Skin Tight (7:54)
  2. Streakin' Cheek to Cheek (5:42)
  3. Words of Love (8:00)
  4. Jive Turkey (7:09)
  5. Heaven Must Be Like This (7:18)
  6. Is Anybody Gonna Be Saved (5:00)
fredpit
Fijne "sleazy" 70s soul/funk.

De band heeft tijdens hun loopbaan altijd dezelfde soort albumhoezen gehad. De lp hoezen waren daarnaast voor het meerendeel uitklapbaar. De rest van de foto bevind zich dus aan de achterzijde...

Tot 1975 heeft deze band een aantal prima albums binnen hun genre uitgebracht. Daarna vooral meer van hetzelfde maar dan zonder het voor soul/funk noodzakelijke magische 'heilige vuur' m.a.w. bezieling ontbrak.

The Ohio Players waren een uitstekende funk & soul band. Dat laten ze zeker horen op dit Skin Tight, één van hun beste platen. Hij komt uit1974 en is gevuld met heerlijke funk en fraaie soul. Hoogtepunt is titelsong en hit Skin Tight in een fijne lange versie. Ook echt goed is het ultrafunky Jive Turkey. Voor funk & soul liefhebbers toch wel een must.