Karin Park - Church of Imagination (2020)

Zweden
Pop / Electronic
Label: Djura Missionshus

1. A Forest (3:02)
  2. Shape of a Child (2:28)

3. Blue Roses (4:08)
  4. Dangerous Caress (3:32)
  5. Give (4:23)
  6. Magix (3:52)
  7. Glass House (3:53)
  8. Omens to Come (3:15)
  9. Empire Rising (4:00)
  10. A Thousand Minds (3:15)

met LaGaylia Frazier

11. Let the Fun Begin (0:40)

met LaGaylia Frazier

12. The Sharp Edge (4:17)
Voor mij nog een onbekende artiest. Gothic pop heb ik voorbij zien komen. Dat vind ik ietwat beladen. Toch herken ik wel allerlei invloeden van andere artiesten (b.v. The Knife, Susanne Sundfør).

avatar van EvilDrSmith
Ja, je leest het goed en je vermoeden is juist: het album begint met een cover van The Cure. Normaliter een teken van zwakte om een album van start te laten gaan met een cover (vind ik), maar wat voor een cover is dit! Vervolgens gooit ze in 'Shape of a Child' nog een lading gospel in haar dark/gothic electro-pop en dan is het kippenvel definitief daar. Soms is een nummer wat lichtvoetiger ('Magix'), maar overall heerst er een gloomy, schier sinistere sfeer. Jammer dat bovenstaande albumhoes alleen van de eerste persing is, de latere uitgaves hebben een wat bleke profielfoto van Karin waar ze een bloemenkrans draagt: toch een stuk minder sfeervol.