Cannonball Adderley Quintet - Mercy, Mercy, Mercy! (1967)

Alternatieve titel: Live at "The Club"

Jazz
Label: Blue Note

1. Fun (8:26)
  2. Games (7:19)
  3. Mercy, Mercy, Mercy! (5:10)
  4. Sticks (3:54)
  5. Hippodelphia (5:49)
  6. Sack O' Woe (10:29)
fredpit
Grappig feitje is dat dit niet live at "the club"is opgenomen, maar live voor een publiek(je) in de studio..

Dit album, dat vol staat met toegankelijke soul/jazz, barst bijna uit zijn hoes van de energie. Hier moeten meer liefhebbers voor te vinden zijn lijkt me.

eazyfan
Eigenlijk speelt hij hier gewoon alle liedjes van op eigen Cd's toch?
Ik luister nu, muziekaal is dit erg erg goed, gaat richting 4*.

[Na geluistert te hebben]:
4* zoals ik al verwachte, erg mooie Cd vooral, en lekker Live Alle tracks bestaan toch al? (van reguliere albums? of niet?
Anyway deze heb ik origineel en morgen verkoop ik deze Cd, Live-Cd's zijn niet zo m'n ding maar kan ik altijd best goed pruimen. Zelfde geval bij die A Love Supreme Live die ik had, leuk om zo eens te kennen en op pc te hebben, maar origineel liever niet.
Vanavond deze Cd nog 1 keer luisteren.

[2De luisterbeurt]:
Effe nog geluistert op Cd, ik ben erg erg benieuwd naar de originele tracks en Cd's waar ze op staan,
kan iemand vertellen waar alles zo op staat?
Deze Cd heeft gewoon een geweldige sfeer, elke track is leuk maar voor Mercy Mercy Mercy ownt pas . Leuke Cd om te kennen, 4* blijft voor de Live-sfeer en respect voor Julian. Muziekaal 4* ook wel waard.

fredpit
Dit is een studioalbum met een live(club) ambiance. voor zover ik weet zijn het allemaal originelen, niet te vinden op andere reguliere albums,

info ook te vinden in originele liner notes...

*edit* Enkele composities zijn in een andere vorm op verschillende albums terug te vinden.

avatar van Osiris Apis
Er staat boven Verenigde Staten de tekst "Volledige titel: Mercy, Mercy, Mercy!".
Dat staat er normaal toch nooit?

avatar van daoneandonly
Mercy Mercy Mercy is een legendarisch jazz nummertje

Wat een heerlijke, vlotte jazz plaat !

avatar van Droombolus
daoneandonly schreef:
Mercy Mercy Mercy is een legendarisch jazz nummertje

Geweldig nummer inderdaad, werd ook nog 2x een hit in de US: Cannonball zonder en The Buckinghams mèt tekst .... Komponist Joe Zawinul kon gelijk een eigen winkeltje beginnen .....

Wat een lekker soulful jazzplaatje is dit zeg!