Black Angel - The Widow (2019)

Label: Solid

1. Bullet to the Head (4:02)
  2. Poison (4:23)
  7. Creeper (4:42)
  8. Kiss (3:21)
  9. Fire (3:41)
  10. Walk Away (4:32)
  11. Poison - Dark Angel Remix * (4:13)
  12. She - Empress Remix * (4:45)
  13. Christine - Hollowman Remix * (4:51)
  14. Lie to You - Sacred Remix * (4:42)
  15. She [Live - Terragram Ballroom Dec 2019] * (5:28)
  16. Christine [Live - Terragram Ballroom Dec 2019] * (3:24)
  17. Poison [Live - Terragram Ballroom Dec 2019] * (4:22)
Heb ik dit vaker gehoord? Al héél vaak maar het blijft aangenaam als er soms weer een nieuwe band tussen zit die het gewoon weer heel goed doet. Een prettig in het gehoor liggend debuut van dit Amerikaans/Brits duo uit Los Angeles. Pakkende liedjes en mooie gitaarpartijen gefundeerd op een lekkere elektronische beat. Mix van old school gothic rock en ja wederom de postpunk van de lang vervlogen hoogtijdagen. Persoonlijk vind ik de zang erg sterk die het album net dat beetje extra geeft waardoor het opvalt te midden van de vele nieuwe bands in het genre.

The Widow | Black Angel - blackangelmusic.bandcamp.com

Alicia, DjFrankie e.a.

avatar van Alicia
De zang is zeker belangrijk! Met name moet er een klik zijn. Natuurlijk moeten de liedjes ook lekker klinken. Verder maakt het mij niet uit of ik het vaker gehoord heb. Kan dit niet vaak genoeg horen, haha!

Ik zet 'm op de luisterlijst. Bedankt voor de tip, Scarlet!

Graag gedaan!

Verwacht geen hoogstandjes. Dit is niet per se een hoogvlieger maar wel erg lekker. De vier sterren krijgen ze van mij omdat het ook hier weer om een DIY mentaliteit gaat. Het album is helemaal een eigen productie en die productie is erg mooi gedaan. Er staan gewoon leuke en pakkende liedjes op met een vette knipoog. Voorlopige favorieten zijn: 'She' en 'Walk Away', de laatste titel verraadt natuurlijk al een muzikale invloed van The Sisters maar dat is niet verkeerd hè (zie mijn top 10 ).

avatar van Alicia
Gewoon een fijn album en beter dan wat ik regelmatig hier en daar in dit genre tegenkom, ondanks de DIY mentaliteit. Het leeuwendeel van de nieuwe bandjes begint nu eenmaal zo. Talent is belangrijker. Dit album gaat zeker nog wel een paar rondjes maken!

Er is een reissue uitgebracht dit jaar met drie live nummers (de laatste drie tracks). Klinkt goed live!

The Widow Extended Deluxe | Black Angel - blackangelmusic.bandcamp.com

Nog net geen vijf sterren maar het zit er dicht tegen aan. Eigenlijk zijn alle liedjes bijna even goed. Komt in de buurt van First And Last And Always als het om de kwaliteit van de songs gaat en misschien ook wel qua muziekstijl, duidelijk door dit album geïnspireerd. Het is vooral de sterke zang die deze band bijzonder maakt. Ik krijg er goede zin van in deze barre tijden! Misschien toch wel een hoogvlieger?

Scarlet schreef:

The Widow Extended Deluxe | Black Angel - blackangelmusic.bandcamp.com

Dan zou ik echt gaan voor de geremasterde versie. Klinkt nóg beter!

Alicia schreef:
Dan zou ik echt gaan voor de geremasterde versie. Klinkt nóg beter!

Geluid is beter maar Fire staat niet op de reissue. Jammer en waarom ze dat liedje hebben weggelaten is me een raadsel.

avatar van Alicia
Ja, klopt en dat is nou weer jammer. Dat had ik met een andere band ook. Een remaster was opnieuw uitgebracht zonder een bepaald nummer en later heb ik dat ontbrekende nummer ergens als losse track gedownload. Bij Bandcamp zie ik die mogelijkheid vooralsnog niet. Helaas.

De eerste release (deze versie) is volgens mij uitgebracht in eigen beheer zonder tussenkomst van een platenmaatschappij. Ik heb deze versie en de cd is niet eens verzilverd maar een recordable cd. Ik denk dat ik een concept-versie heb die later alsnog door Solid is uitgebracht en dit jaar is geremasterd. Misschien dat de platenmaatschappij Fire er niet op wilde hebben. In plaats daarvan van die remixes waar ik meestal niet veel aan vind. Wat dan wel weer interessant is aan de reissue zijn de live-tracks.

avatar van Alicia
Ik heb ook liever een remaster dat gelijk is aan de oorspronkelijke uitgave, eventueel inclusief de live-tracks. Nu kan men het album nog een keer aanschaffen voor een betere geluidskwaliteit en een aantal bonusnummers, al dan niet overbodig of gewenst. Misschien is dat de bedoeling ook wel.
Van mij hoeven die remixes meestal ook niet.

avatar van Alicia
Hahaha, iemand op Bandkamp omschreef het nieuwe album als gothabilly. Inderdaad, je kunt er de quickstep op dansen!

Klinkt wel lekker en inderdaad heel dansbaar.

avatar van Alicia
Heel dansbaar! Voor feesten en partijen in andere tijden. We doen de 'Jive'!

Alicia schreef:
Heel dansbaar! Voor feesten en partijen in andere tijden. We doen de 'Jive'!

Yes! Klinkt lekker retro dit...en dat is ook precies de bedoeling.