Willy Organ - Jonge Plant (2020)

Belgiƫ
Pop / Dance
Label: 541

1. Zonder Bomen (Ook Geen Takken) (3:31)
  2. Zoeken Naar Mezelf (3:44)
  3. De Nasleep (3:56)
  4. Faalangst (2:16)
  5. Doofpot (4:27)
  6. Niets Meer aan Te Doen (4:24)
  7. Diep in de Ravijn (2:48)
  8. Voor de Seks (3:33)
  9. Honderdduizend Woorden (3:20)
  10. Benny (3:16)
  11. Ik Ga Nooit Meer Naar Huis (3:03)
avatar van CWTAB
Geniale of hopeloos fout? Een nieuw Nederlandstalige project van de frontman van The Tubs.

Ubercatchy, randje van schlagermuziek (maar dan gebracht door een hyper frontman in pakweg jumperpak van Death of Slipknot).

Persoonlijk hangt de waardering van deze muziek af van de mood: je moet bereid zijn om de ietwat rare teksten met (soms) erg cheesy synths te waarderen met de enigzins rare zang. Veel variatie zit er ook niet in de muzikale ondersteuning maar live zal dit wel een bommetje zijn.

Hoogtepunt is voor mij Diep in de ravijn (ultieme openingsdans voor bruiloften) en Ik Ga Nooit Meer Naar Huis.

Dit album is in de loop van het jaar met iedere track als een single uitbracht, Niet Meer Met Twee, Shana & Ongezellig Wijsje zijn nummers die de plaat niet gehaald hebben.

Ergens op z'n instagram (waarom daar) zwerft er een Samson en Gert cover (Niet Ver Weg, in opdracht van Trix, de fakkel) rondt die geniaal is in al z'n catchyness (net zoals z'n Type O Negative cover Mijn Vriendin's Vriendin)

avatar van dennis1808
Een soort greatest hits als debuutalbum. Ook ik ben verkocht toen ik vorig jaar een aantal video's van hem tegenkwam. Ik zie hem als een soort Vlaamse Donny Benet in de botsauto's, op de beste manier mogelijk. Heerlijkse songs met voor mij als hoogtepunt Benny, Niets Meer Aan Te Doen en Doofpot (met die heerlijk valse Village People sample).

Ben benieuwd waar dit album hem gaat brengen, de hypetrein dendert in ieder geval al lekker door.

avatar van Mat_
Ben ik de enige die aan Phil Kevin moet denken? Zowel muzikaal als qua stem?

Phil Kevin - Komaan en doe het - YouTube

Catchy uberkitsch, een soort veredelde jaren '90 boysband-muziek. "Boerenzonen op Speed", maar dan op LSD en spierontspanners.

Het soort muziek waarbij ik, om drie uur 's nachts, in zwaar beschonken toestand sta te dansen in het midden van het café, vermoedelijk halfnaakt.

Die cover van S&G is inderdaad lichtjes geniaal.