Daniel Romano - "Visions of the Higher Dream" (2020)

Canada
Country / Pop
Uitgebracht in eigen beheer

1. Where May I Take My Rest (4:19)
  2. I Cannot Be More Lonely (4:56)
  3. Girl in a Bath Full of Tears (3:25)
  4. Lilac About Thy Crown (5:04)
  5. Nobody Sees a Lowered Face (3:54)
  6. Boy in a Crow-skin Cape (3:37)
  7. At Times the Fools Sing Freely (4:01)
  8. Nothing Is Still (In a Shaken Heart) (3:52)
  9. Visions of the Higher Dream (3:30)
  10. Paper Rose (3:02)
avatar van Germ
Germ (crew)
Bij eerste beluistering klinkt dit weer uitstekend, beter dan de vorige 3 releases in ieder geval.

Maar waarom toch weer zo'n halfslachtige bandcamp release?

avatar van Maartenn
Maartenn (crew)
Germ schreef:
Maar waarom toch weer zo'n halfslachtige bandcamp release?
Ik snap het ook niet helemaal om eerlijk te zijn. Deze release weer in 'Eigen Beheer'. Zou hij geen backing meer hebben van een platenlabel?

[Edit] Zie op Discogs dat het allemaal self releases zijn eigenlijk. Finally Free was de laatste op New West.

Maartenn schreef:

Inmiddels staat de teller 'self releases' voor 2020 op 3: op Bandcamp.com zijn ook de EP 'Super Pollen' (24 april release) en het album 'Content To Point The Way' (maar dan weer met ' Daniel Romano's Outfit' als artiestennaam; 29 april release) te vinden.
Hij maakt een mooi zootje van z'n discografie. Voor 'Finally Free' waren er ook al twee releases via Bandcamp.com only (geen fysieke releases).

Cor
Afijn, zo lang de muziek maar OK is.

avatar van Bartjeking
Nou, ik dat ik vind ik ook, maar behoorlijk vervelend dat het ook niet op spotify komt. Dat is toch met afstand mijn bron van muziek (en natuurlijk de zelfgemaakte playlistjes). Ik ga maar eens naar Bandcamp; 2 plaatjes van Romano in het vooruitzicht....kan slechter. Benieuwd naar de muziekstijl dit keer.

Cor
Hij kan toch echt wel liedjes schrijven en uitvoeren hoor, de heer Romano. Toch benieuwd waar al die voorzichtigheid in waardering steeds vandaan komt. Zit dat in z'n 'slordige' discografie of in z'n enorme output, waarmee hij steeds grote hoeveelheden songs en albums op Bandcamp slingert? Of ben ik gewoon een verblinde bewonderaar, die kwaliteit beluistert. Afijn, ik vermaak me wel met maar liefst vier albumworpen (LP's, een EP en een live-album) in een maand tijd.

Goed album dat een meer op zichzelf staande release wel verdient. Het sneeuwt alleen nogal onder. Ook mis ik wel de catchy liedjes en de variatie van Mosey. Romano gooit volgens mij zijn eigen glazen in door in een moordtempo van alles in webreleases de wereld in te slingeren. Ik zou dan iets meer filteren, wat meer quality control toepassen.