Snarky Puppy - Live at the Royal Albert Hall (2020)

Jazz
Label: GroundUP

1. Even US (8:12)
  2. Intelligent Design (9:17)
  3. While We're Young (7:33)
  4. Alma (8:36)
  5. Bad Kids to the Back (8:21)
  6. Bigly Strictness (8:21)
  7. Tarova (6:15)
  8. Xavi (9:32)
  9. Chonks (9:14)
  10. Sleeper (11:45)
  11. Shofukan (12:07)
Mssr Renard
Grammy winnende liveplaat (eerste echte officiële liveplaat) van Snarky Puppy. Een goede bezetting (15-koppig) en een goede set songs. Ditmaal met één drummer (JT), maar wel met twee percussionisten. De vier (!) toetsenisten zitten elkaar nergens in de weg, en de gitarist (Mark Lettieri) krijgt een aantal heerlijke solo's.

Volgens hun eigen site is hun normale bezetting 18 man sterk en zijn er hier 15 aan zet. Maar ik raak soms een beetje kwijt wie wel of niet bij de band zit. Ik en leider/bassist/componist Michael League en toetsenist Bill Laurance echt bij naam en ken van de laatste ook zijn solowerk.

Om al die bandleden uit mijn hoofd te kennen zal ik de platenhoezen veel moeten bestuderen.

Hoe dan ook, is deze plaat erg fijn. Vooral ook omdat de Royal Albert Hall zo'n beetje beste akoestiek heeft, die ik kan verzinnen.