Intelligent Music Project V - Life Motion (2020)

Bulgarije
Uitgebracht in eigen beheer

1. A Kind of Real Life (3:51)

met Simon Phillips, Ronnie Romero en Richard Grisman

2. Don't Let Them Win (3:49)

met Simon Phillips, Tony Crumpton, Ronnie Romero en Richard Grisman

3. Where I Belong (4:25)

met Simon Phillips en Richard Grisman

4. Letting Me In (3:35)

met Simon Phillips, Ronnie Romero en Richard Grisman

5. We Keep on Running (3:37)

met Simon Phillips, Ronnie Romero en Richard Grisman

6. By the Side of the Minute (3:59)

met Simon Phillips, John Payne en Ronnie Romero

9. Reflecting (4:39)

10. Every Time (4:04)

11. Rising (5:14)

met Simon Phillips en Ronnie Romero

12. The Things in Your Mind (5:21)

met Simon Phillips, Richard Grisman en Ronnie Romero

avatar van Marco van Lochem
Intelligent Music Project is een project dat door de Bulgaar Milen Vrabeski is bedacht. Deze MD in de geneeskunde zorgde ervoor dat in 2012 het eerste album van I.M.P. verscheen, “THE POWER OF MIND”. Op dit album is John Lawton de zanger. Lawton zou je kunnen kennen van Uriah Heep, waar hij in de tweede helft van de jaren ’70 lead zanger was. Op album #2, “MY KIND O’ LOVIN’”, release in 2014, is opnieuw Lawton zanger, dit keer geassisteerd door Toto zanger Joseph Williams. Simon Phillips, voorheen o.a. Mike Oldfield, Jeff Beck, The Who en Toto, is te horen als drummer en zal vanaf dit album op elke I.M.P. plaat te horen zijn. Opvolger, “TOUCHING THE DIVINE” verschijnt in 2015 en hierop is John Lawton zijn plaats achter de microfoon ingenomen door voormalig Asia zanger en bassist John Payne. Ook zijn top sessiemuzikanten Nathan East (basgitaar) en gitarist Tim Pierce te horen. “SORCERY INSIDE”, de vierde in de serie van prachtige albums verscheen vorig jaar en opnieuw zijn het Joseph Williams en John Payne die de zangers zijn, nu geflankeerd door Carl Sentance en Richard Grisman. Deze Grisman is ook te horen op het recent verschenen Intelligent Music Project V album, “LIFE MOTION”. Naast Grisman, wiens stem wel wat weg heeft van Richard Marx, zijn John Payne en vooral Ronnie Romero te horen. Romero is bekend van Dio tribute bands, Rainbow en hij zal op het nieuwe album van Ad van den Berg zijn band, Vandenberg, te horen zijn. De muziek op “LIFE MOTION” heeft niet veel met Vandenberg te maken, maar de stem van Romero is wel prominent aanwezig. Verder valt ook stem van Tony Crumpton op, de bassist van de band van Grisman, River Hounds. Een prachtige rock stem!! De 12 tracks klokken bijna 50 minuten klasse melodieuze rock, die allemaal door Vrabeski geschreven zijn. Er is veel aandacht voor de opbouw van nummers, zo beginnen “REFLECTING” en “RISING” met een prachtig drum intro, waarin de sound van Simon Phillips goed te horen is. In de opener “A KIND OF REAL LIFE” is meteen te horen dat de stemmen van Romero en Grisman mooi kleuren en dat geeft de song een radiovriendelijke sound. Veel songs hebben een rustig intro, waarna de nummers zich ontwikkelen, soms midtempo dan weer uptempo. “LIFE MOTION” is net zoals de 4 voorgaande albums een lust voor het oor, prima opgenomen, geweldig geproduceerd en elke song is top. Laat nummer 6 maar komen!!

avatar van lemon
Bedankt voor je mooie intro tot dit project Marco. Je review trok me in elk geval over de streep om hier eens naar te gaan luisteren. De belachelijke naam van het project had me tot nu toe tegengehouden. Maar het bevalt me goed, er staan een paar verslavend lekkere nummers op en de stem van Ronnie Romero geeft het geheel een lekker rauw randje. Ik heb ook even deel 4 geprobeerd maar daar miste ik het rauwe randje en daardoor album was daardoor wat te gladjes en braafjes naar mijn smaak.