Lyra Pramuk - Fountain (2020)

Duitsland

6. Gossip (4:09)
  7. New Moon (8:32)
avatar van Maartenn
Maartenn (crew)
aERodynamIC, dit is misschien ook wel een plaat voor jou. Meer info over de release is hier te vinden: Fountain | Lyra Pramuk - lyrapramuk.bandcamp.com

avatar van Maartenn
Maartenn (crew)
Overigens ook beste nieuwe plaat volgens Pitchfork

avatar van overmars89
Toch wel een hele interessante listen dit album "Fountain". Het album voelt wel meer als een kunstproject dan echt als een populaire muziek release. Tijdens de eerste 2 tracks had ik nog wel het gevoel dat er een bepaalde lijn in de muziek te horen was. Maar verderop in het album wordt het voor mij toch iets te vaag. Je hoort zeker nog wel een opbouw en bepaalde toevoegingen van bepaalde elementen, maar het is voor mij toch iets teveel een brei aan geluiden.

Al moet ik wel zeggen dat New Moon echt ongelofelijk prachtig is!

avatar van Gizzmann
Erg mooi hoor!

avatar van Teunnis
Wat een laag gemiddelde. De genretag helpt dan ook niet echt. Het uitgangspunt is op zich nog wel pop (a la Antony) te noemen, maar wordt toegepast in experiment. Toevallig gisteren nog een video gezien waarin de mensen van PC Music ditzelfde concept toelichtte: het doorbreken van de scheiding tussen pop en experiment. Tussen artificieel en authentiek, elektronisch en akoestisch.

Ik vind het echt een prachtig album. Mooie zangmelodieën worden uitgestrekt tot intrigerende constructies. Ik heb het hele album op het puntje van mijn stoel gezeten.

avatar van AOVV
Jazeker, dit is een mooie experimentele popplaat. Sfeervol, en ook nog best spannend. De afsluiter is beklemmend mooi en vormt voor mij het hoogtepunt van de plaat, maar de overige tracks mogen er ook wezen. Geen plaat voor alledag, maar zo nu en dan heerlijk genieten.

3,5 sterren