The Delgados - The Great Eastern (2000)

Label: Chemikal Underground

1. The Past That Suits You Best (6:21)
  2. Accused of Stealing (5:42)
  3. American Trilogy (4:46)
  4. Reasons for Silence (Ed's Song) (3:28)
  5. Thirteen Gliding Principles (3:44)
  6. No Danger (6:32)
  7. Aye Today (4:55)
  8. Witness (4:04)
  9. Knowing When to Run (3:26)
  10. Make Your Move (3:12)
Het is me echt een raadsel waarom ik dit bandje zolang links heb laten liggen. Wat een ontzettend goede liedjes! No Danger heeft het allemaal. Subtiel (piano), een gouden melodie, stevige gitaren. Kortom, kippenvel.

avatar van jorro
En mij is het een raadsel dat er maar één berichtje is geplaatst, en dat al ruim 3 jaar geleden bij een superplaat als deze.
Een klein wondertje. Luistert en huivert!

avatar van Blus
Heerlijke plaat, iedere luisterbeurt beter. Ieder lied voelt ook af, gepolijst, zorgvuldig afgewerkt.
Ze hebben op YouTube ook mooie clips trouwens.
Begreep ik nou goed dat dit de zoveelste topper is uit Glasgow? Wat doen ze daar in het bier dan?

avatar van bonothecat
Ik dacht dat deze band wel wat bekender op Musicmeter zou zijn. Weinig stemmen, dus deze band valt door nog veel mensen te ontdekken!

Dit is een album wat ik nog niet kende. En het klinkt erg aangenaam. Zou zomaar nog wat hoger kunnen uitvallen