Cleo Sol - Rose in the Dark (2020)

R&B / Soul
Label: Forever Living Originals

1. One Love (1:19)
  2. Why Don't You (3:48)
  3. Young Love (4:24)
  4. Rewind (2:23)
  5. Rose in the Dark (3:46)
  6. When I'm in Your Arms (5:35)
  7. Sideways (3:12)
  8. Butterfly (3:19)
  9. Sure of Myself (3:38)
  10. I Love You (2:57)
  11. Her Light (4:04)
avatar van musicfriek
Alsof het zo moest zijn, stralende zon vandaag en dit album van Cleo Sol komt uit. En wat voor album! Heerlijke, relaxte, laid-back soul/R&B-pareltjes en moet concluderen dat Cleo Sol gewoon een hele bijzondere zangeres is. Butterfly is de leadsingle en is onweerstaanbaar lekker. De keuze voor deze tracklist is wel bijzonder te noemen, want de nummers One en Sweet Blue uit 2019 ontbreken Gemiste kans wat mij betreft, want ze passen er prima tussen. Terwijl een nummer uit 2017, Why Don't You, het album wel haalt.

Omdat ik die 2 nummers te goed vind, kan ik mooi een eigen tracklist samenstellen, plak ze er gewoon als mp3 eraan vast

Wellicht ook iets voor Choconas, Reijersen en spoon?

avatar van Choconas
Dank je wel voor je seintje, musicfriek! Ik keek hier al een tijd naar uit, maar uiteindelijk komt het album dan toch nog onverwacht. Snel maar eens naar luisteren! =)

avatar van musicfriek
Graag gedaan

Helaas ga ik een halfje zakken, want na meermaals draaien valt dit album me toch wel iets tegen, vooral het laatste deel (na Butterfly) vind ik minder sterk. Ze had dit album zoveel sterker kunnen maken met die missende tracks. Blijf het een gemiste kans vinden..

avatar van Reijersen
Bij een zangeres als Cleo Sol hoef je geen grootse stem te verwachten, maar wel een stem die op de juiste wordt ingezet. Nummers als Why Don't You, Young Love, Rewind en Butterfly blinken daar vooral in uit. Helaas kent dit album ook een aantal mindere songs. Rose in the Dark geeft me wat irritatie op de zang en bijvoorbeeld Sideways mist gewoon wat pit. Voeg er ook aan bij dat sommige songs gewoon iets te veel voort kabbelen en ik kom op een matige voldoende uit.

avatar van Minneapolis
Voor een modern r&b plaatje vind ik het behoorlijk geslaagd, of i.i.g. ruim de helft van de nummers.
Lekker swoel sfeertje met af en toe SAULT (en af en toe Erykah Badu) vibes en haar stem stoort me ook nergens. In tegendeel zelfs.
Young love, Rose in the dark, Sure of myself, Her light, When i'm in your arms en Why don't you vind ik 6 geweldige nummers waar ik moeilijk 3 favorieten uit kan kiezen.
Jammer dat EP track Try and you try er niet op staat, maar in plaats daarvan wel een aantal zwakke broeders.

avatar van jordkaka
Het nummer Why Don't You vind ik magistraal mooi.