Nine Inch Nails - Ghosts V (2020)

Alternatieve titel: Together

Electronic
Uitgebracht in eigen beheer

1. Letting Go While Holding On (9:39)
  2. Together (10:03)
  3. Out in the Open (5:15)
  4. With Faith (9:40)
  5. Apart (13:35)
  6. Your Touch (4:27)
  7. Hope We Can Again (7:26)
  8. Still Right Here (10:11)
avatar van mattman
Nog geen berichten bij deze nieuwe albums? Nine Inch Nails lijkt me toch een grote band?

Ik had trouwens niet verwacht dat ik dit zo goed zou smaken. Heel trage, slepende, hypnotiserende nummers die bijna op soundscapes lijken, maar zo heerlijk onder je huid kruipen.

Uiteraard is deze gemaakt voor die hele quarantainecrisis maar ze zijn door de timing natuurlijk onlosmakelijk verbonden. En ja, ook wel de perfecte soundtrack voor erbij. (Graag dan afgewisseld met iets uplifting maar daarvoor hebben we de nieuwe van Dua Lipa enzo)

avatar van E-Clect-Eddy
Voor liefhebbers van Ambient.

avatar van E-Clect-Eddy
Een album in het verlengde van Trent Reznor's soundtracks die hij samen met Atticus Ross maakt.

Zou me niets verbazen als deze gemaakt is voor een film die niet is doorgegaan of waar men voor een andere soundtracks heeft gekozen.

Mooi, maar net als bij de soundtracks mis ik Trent's getergde stem en van pijn doordrenkte teksten.

Poa
Volgens mij heeft dit niks met soundtracks te maken, gewoon een ambient album. Daar ben ik wel een liefhebber van, dit is dan ook mijn eerste NIN kennismaking. Klinkt tot nu toe iets teveel ambient-by-the-numbers. Ben nog wel benieuwd in hoeverre deel 6 daar van afwijkt.

avatar van Juul1998B
Mooi ambient album van NIN. Zo zie je maar dat de heren echte alleskunners zijn. Zelfs in dit genre weten ze een steengoed album neer te zetten. Tuurlijk, het is wel even wennen als je normaal het industriele geluid gewend bent van Trent Reznor maar dit is toch wel genieten hoor.
With Faith is mijn favoriet op dit album. Wat een prachtig duister/spook nummer!

avatar van popstranger
Donkere geluidsgolven die me overspoelen aan het begin van een doorwaakte nacht in een ziekenhuis (niet voor mezelf dat ik hier zit). De ideale soundtrack bij verlaten ziekenhuisgangen, het kunstmatige licht op de parking, het op en afrijden aan de spoedafdeling. Ik ga snel over naar het volgende deel Locusts en duik hiermee dieper de nacht in…