Labi Siffre - So Strong (1987)

Label: Polydor

1. Listen to the Voices (4:30)
  2. Nothin's Gonna Change (3:47)
  3. I Will Always Love You (5:25)
  4. All I Wanna Do (5:04)
  5. And the Wind Blows (4:51)
  6. (Something Inside) So Strong (5:37)
  7. Lovers (3:38)
  8. Hard Road (3:52)
  9. I'm Alright (5:07)
  10. When You're Lonely (2:11)
avatar van LeRoi
Nog geen bericht bij deze plaat........ Bij het destijds uitkomen voor mij toch een opmerkelijke plaat: toendertijd niet bepaald een genre waar mijn interesse lag....een plaat die voor mij een bruggetje was naar het genre 'Wereld' en dus de deuren opende voor muziek uit windstreken die ik nog niet kende. Prima plaatje!

avatar van muziekhater
Erg lekker in het oor liggende songs, niets op aan te merken en dus eigenlijk vreemd dat het destijds niet meer bekendheid kreeg. Verkeerde label denk ik, en ook een paar jaar te laat uitgebracht, in de tijd van Stock/aitken/waterman..

Labi Siffre had in de jaren 70 al hits gescoord met o.a. It Must Be Love en Watch Me, daarna was hij wat in de vergetelheid geraakt.
Madness coverde begin jaren 80 It Must Be Love, maar Labi Siffre scoorde eind jaren 80 pas zelf weer met (Something Inside) So Strong. De single-versie van So Strong is wat sterker en is later nog eens gebruikt voor de reclame van de Peugeot 307.
Listen To The Voices en Nothin's Gonna Change waren ook sterke singles met thema's die nu nog actueel zijn.

avatar van Slowgaze
Heel aardig album, beetje glad wel, maar de liedjes zijn prima. En dat titelnummer is natuurlijk best wel vet.

avatar van blunnie
Vandaag voor een euro bij de kringloop aangeschaft,aangenaam verrast.Wat een vette productie zeg. Uitschieter vooralsnog And the wind blows.

avatar van heartofsoul
Het geluid van dit album, dat nogal zwaar aangezet klinkt, kenmerkend natuurlijk voor de tweede helft van
de jaren '80, kan ik echt niet mooi vinden. Maar met de songs is weinig mis, en Labi Siffre heeft een prachtig stemgeluid. Het mooist zijn het titelnummer en de piano-ballad "When You're Lonely", waarmee het album
afsluit.