Musical Youth - Different Style! (1983)

Pop / Reggae

5. Incommunicado (3:23)

met Donna Summer

6. Tell Me Why (3:13)
  7. She's Trouble (3:09)
  8. Mash It the Youth Man, Mash It (4:22)
  9. Watcha Talking 'bout (5:06)
  10. No Strings (3:00)
avatar van DJFreez
Hoewel meer soul/disco beïnvloed dan hun vorige album, blijft dit een aanrader wat mij betreft. Zwaar ondergewaardeerd, waarschijnlijk vanwege hun leeftijd en dus soortement van 'boyband' image, maar gewoon een lekker album met reggae, disco en funk-achtige nummers. "Whatcha Talking Bout" werd geschreven en geproduceerd door Stevie Wonder en later nog als duet tussen leadzanger Dennis Seaton en Stevie Wonder uitgebracht (1989). "She's Trouble" was eigenlijk bedoeld voor Michael Jackson, die het nummer ooit wel in demoversie opnam voor 'Thriller', maar er verder niks mee deed. En dus bood schrijver Hawk Wolinski dit nummer aan Musical Youth aan, die er een nauwelijks afwijkende versie van maakten. Je hoort dat het voor MJ geschreven is!

Op "Incommunicado" doet Jody Watley mee en op "Sixteen" hoor je Donna Summer in duet met Kelvin Grant. Hoewel het vorige album duidelijk hun reggae-achtergrond benadrukte, was dit album door de platenmaatschappij de disco/soulrichting in gestuurd. Dat dat geen succes werd, is geen wonder, men had beter de reggae/popstijl kunnen aanhouden van het eerste album. Toch is dit geen slecht album en staan er bijzonder goede nummers op, echter de reggaeliefhebber hoeft dt album voor slechts een paar nummers te checken. Voor de liefhebber van fijne pop/soul/disco met een hint van reggae valt hier echter genoeg te genieten!