Musical Youth - Maximum Volume (1995)

Alternatieve titel: The Best Of

Pop / Reggae
Label: MCA

1. Pass the Dutchie [Original 7" Version] (3:26)
  2. Youth of Today (2:55)
  3. Never Gonna Give You Up (3:04)
  4. Heartbreaker (3:55)
  5. Young Generation (3:19)
  6. 007 (3:20)
  7. Unconditional Love (3:59)

met Donna Summer

8. Rockers (3:26)
  9. Tell Me Why (3:13)
  10. Sixteen (3:50)
  11. Watcha Talking 'Bout (5:08)
  12. Let's Go to the Moon (3:46)
  13. Pass the Dutchie [Phillip Leo Remix] (3:34)
avatar van dazzler
MAXIMUM VOLUME

Als je het handvol singles van deze Britse bengels op een rijtje zet,
krijg je toch best een aardig plaatje. Op hun eerste album stonden naast de hits
ook wel een paar geslaagde dub uitstapjes. Hun tweede album klonk meer mainstream.

Pass the Dutchie was trouwens een dikke wereldhit.
Het vijftal geraakte er zelfs mee tot in de Amerikaanse top 10.

De zelfgeschreven opvolgers Youth of Today en Never Gonna Give You Up
waren staaltjes van frisse radiopop. Heartbreaker was de vierde single van het debuut.

Een jaar later schopte Tell Me Why het nog tot de nodige airplay
(en het is één van de allereerste singletjes die ik als 13jarige kocht).

Ook 007 en Sixteen (in Duitsland koos men Watcha Talking 'Bout) zijn het beluisteren waard.
Let's Go to the Moon. Young Generation en Rockers zijn albumtracks van hun eerste elpee.

Unconditional Love is een albumtrack van Donna Summer waarop de kereltjes meezingen
en mag beschouwd worden als wederdienst aangezien Donna meezingt op hun single Sixteen.

De achtste single She's Trouble ontbreekt op deze compilatie. Afscheid nam
Musical Youth met de minder indrukwekkende non-album single Let's Go to the Moon.

Die remix van Pass the Dutchie uit 1995 hoefde niet.