Hard Rain - Hard Rain (1997)

Label: Semaphore

1. Rage On (3:58)
  2. Shame for the Bad Boy (4:52)
  3. You'd Start a Fight (4:24)
  4. Stop Me from Lovin' You (5:10)
  5. Looking for a Way (5:19)
  6. Cry Cry Cry (4:04)
  7. I Must Have Been Blind (4:43)
  8. Perpetual Commotion (4:22)
  9. Different Kind of Love (8:25)
  10. Another Nice Mess (4:57)
  11. That Ain't Love * (7:34)
  12. Extra * (1:43)
Kingsnake
Redelijke pop-rock plaat met Boc Catley en Tony Clarkin van Magnum.

Ozric Spacefolk
Lekkere plaat. Ex-Magnum. Veel geprogrammeerde drums. maar het gitaarwerk van Clarkin is goed en de zang van Catley ook (zoals altijd).

De nummers zijn minder rock dan Magnum maar erg goed verteerbaar. Zo nu en dan rockt het toch wel lekker (Rage On en Bad Boy) en soms zit de band ergens in de trip-hop-hoek (Different Kind of Love).

Mssr Renard
Dit blijft voor mij een heerlijke plaat. Een erg onbekende melo-rock plaat van de twee frontmannen van Magnum (Catley en Clarkin), waarbij Clarkin zo een beetje alle instrumenten voor zijn rekening neemt.

De band probeert een beetje een moderne sound neer te zetten, maar heeft nauwelijks een rimpel in een vijver kunnen maken. Niemand kocht deze plaat (ja ik dan weer wel, en ik zie toch ook 3 anderen hier), en na nog een Hard Rain-plaat (met meer bandleden) besloten Bob en Tony maar de band Magnum weer op te starten.

De nummers van deze plaat waren trouwens bedoeld voor een Magnum-plaat en zijn een beetje in lijn met Rock Art en Breath of Life. Wat dat betreft is het eigenlijk gewoon een Magnum-plaat, en het rockt hier en daar erg aardig en Bob is erg goed bij stem.

Met name de eerste drie songs vind ik echt ijzersterk en draai ik graag en hard. Het lange trip-hop-achtige Different Kind of Love is zelfs een juweel te noemen. Prachtige song. De ballad Looking for a Way is ook prachtig!

Voor mensen die deze (nog) niet kennen, dankzij Sactuary is deze heruitgegeven en daarom ook als stream te beluisteren. Geef het een kans!