Doc Watson and Gaither Carlton - Doc Watson and Gaither Carlton (2020)

1 stem

Folk / Country
Label: Smithsonian Folkways

1. Double File (1:26)
  2. Handsome Molly (2:08)
  3. He's Coming to Us Dead (2:50)
  4. Corrina (2:26)
  5. Brown's Dream (1:43)
  6. Groundhog [Blind Lemon's Version] (2:40)
  7. My Home's Across the Blue Ridge Mountains (2:30)
  8. Bonaparte's Retreat (1:52)
  9. Willie Moore (3:57)
  10. The Blue Ridge Mountain Blues (2:58)
  11. Goin' Back to Jericho (2:09)
  12. Billy in the Low Ground (1:35)
  13. Reuben's Train (2:37)
  14. The Dream of the Miner's Child (3:22)
  15. Groundhog [F.O.T.M. Version] (2:09)
avatar van AOVV
Dit album mag dan wel zijn uitgebracht in 2020, maar de opnames stammen van twee concerten van Doc Watson in Greenwich Village met zijn schoonvader Gaither Carlton. We schrijven 1962, toen ook een jonge Bob Dylan door de straten van New York rondwaarde en diverse van jeugdige energie overlopende optredens gaf.

De songs van Doc Watson, die later nog een aardige carrière wist uit te bouwen, vallen ook wel onder de noemer folk, maar vooral dankzij de inbreng van Carlton's fiddle is een country-sound onafwendbaar. De songs worden duidelijk gesmaakt door het select aanwezige publiek, Watson brengt de songs geïnspireerd en met doorleefde stem (hij was toen toch al bijna 40). Het zal best interessant zijn geweest om deze twee trawanten te zien spelen.

Meer info over deze opnames kan je trouwens terugvinden op deze webpagina.

3,5 sterren