Blutengel - Live im Wasserschloss Klaffenbach (2018)

1 stem

Duitsland
Electronic / Rock
Label: Out of Line

1. Sing (5:55)
  2. The War Between Us (4:30)
  3. Children of the Night (5:31)
  4. Vampire Romance (4:57)
  5. Lucifer (5:07)
  6. Soul of Ice (5:42)
  7. Bloody Pleasures (6:38)
  8. Save Us (4:44)
  9. Wir Sind Was Wir Sind (4:53)
  10. Weg zu Mir (4:59)
  11. Kinder der Sterne (3:59)
  12. Engelsblut (6:10)
  13. Krieger (5:09)
  14. Asche zu Asche (5:01)
  15. Dein Gott (5:05)
  16. Save Our Souls (5:08)
  17. Der Spiegel (4:53)
  18. You Walk Away (4:53)
  19. Black Roses (5:03)
  20. Seelenschmerz (5:10)
  21. Reich Mir Die Hand (4:25)
  22. Monument (7:04)

avatar van Killeraapje
In de autobiografie van Blutengel zanger Chris Pohl liet hij weten dat het live concert in Wasserschloss Klaffenbach een absoluut muzikaal hoogtepunt voor hem was. Mijn geluk kon niet op toen ik erachter kwam dat de beste man dit concert op dvd en cd had uitgebracht.

Het moet gezegd dat deze concertregistratie geldt als een must have voor alle Blutengelfans en Wave liefhebbers. Alleen al het eerste beeld van het prachtige kasteel en daarna de zwarte massa van Gothic kledij en de duistere podium presentatie maakt het helemaal af. De treurwilgen onder ons weten dan genoeg. Het concert is een warm bad van melancholie en herkenning.

Objectief kan van alles worden aangemerkt op Chris Pohl en zijn Blutengel. Zijn teksten zijn misschien wat eenvoudig en cliche en alles schuurt voortdurend tegen de kitsch aan maar feit blijft dat hij in staat is om een paar prima opzwepende nummers neer te zetten met een strakke band en een zangeres die haar vrouwtje staat. Nummers als Black Roses en de klassieker Seelenschmerz waarin Ulrike Goldmann solo zingt staan als een huis en behoren zeker tot de hoogtepunten van de set.

Neemt echter niet weg dat ik zware geluid van Pohl toch het liefste hoor. Met name het slotstuk Monument doet zijn naam eer aan en laat Pohl op zijn best horen. Maar ook het unplugged intermezzo is heerlijk en eigenlijk elk nummer of het nu oud of nieuw is wordt met veel bezieling en overtuiging gebracht.

Als liefhebber van Die Schwarze Szene ben ik dan ook ontzettend dankbaar voor een van de mooiste live monumenten die de scene heeft voortgebracht. Samen met Diary of Dreams, Lord of the Lost en Mono Inc. behoren Blutengel tot de beste live acts in de scene en deze release legt deze prachtige ervaring vast voor de eeuwigheid.

Op cd werkt dit natuurlijk prima maar gun jezelf ook de DVD zodat je de show niet mist! Zeker in deze Corona tijden geven deze beelden een extra boost naar betere tijden.