Ange - Escale Heureuse (2019)

Frankrijk
Label: L'Autre

1. L'autre Est Plus Précieux Que le Temps (3:29)
  2. Aujourd'hui, C'est la Fête chez L'apprenti Sorcier (5:20)
  3. Jour de Chance pour un Poète en Mal de Rimes (9:27)
  4. La Gare de Troyes (4:53)
  5. Sens et Jouissances (7:06)
  6. Les Lorgnons (4:49)
  7. Nancy-Jupiter à la Nage (Prologue & Odyssée) (17:54)
  8. Heureux (3:23)
  9. Chante N'importe Quoi (11:44)
  10. Harmonie (8:16)
  11. Ballade pour une Orgie (3:36)
  12. Vu D'un Chien (8:59)
  13. Capitaine Cœur de Miel (20:39)
  14. Ces Gens-là (7:59)
avatar van Brunniepoo
De eerste en vooralsnog enige keer dat ik Ange live aan het werk heb gezien was tijdens deze tournee, in Verviers. Op basis van alle live-albums die ik van de band heb, had ik er hoge verwachtingen van.

Het viel wat tegen. Ik was sowieso niet helemaal gelukkig, na een dag werken en een flinke treinreis in het tamelijk deprimerende stadje beland en vervolgens in een zaal die ik eigenlijk helemaal geen fijne sfeer vind hebben. Maar goed, het is nou niet alsof Ange naar Nederland komt ofzo...

Tijdens het optreden herkende ik ook maar weinig nummers. Heureux, het laatste album, was nog niet echt in gedaald (en is dat nog steeds niet). Ze speelden er flink wat van. Op deze registratie zes nummers, maar ik weet eigenlijk niet meer wat de setlist van die avond was. Verder best veel relatief vergeten jaren '80 werk (geen idee waarom, niet bepaald hun beste periode, maar op zich valt het te prijzen dat ze variëren).

Dan staan "Aujourd'hui, c'est la Fete" en "Ballade pour une orgie" hier nog op, wel uit hun beste periode maar verder ook niet echt de toppers. Ja, en dan is het wachten tot het einde, als het met "Captaine Coeur de Miel" en de geëigende afsluiter "Ce Gens La" toch nog leuk wordt.

Tijdens zo'n eerste en misschien wel enige optreden hoop je natuurlijk dat ze al je favorieten spelen. Zou ik ze al geregeld gezien hebben dan was ik waarschijnlijk blij geweest met zo'n verrassende setlist.

Het wat teleurstellende optreden kan ik nu dus herbeleven met deze cd/dvd-set. Tja, mede door die ervaring is dit toch de minste van de vele live-albums die de band in de afgelopen jaren heeft uitgebracht. Ik vrees dat ik er niet vaak meer naar zal luisteren.