The Streets - None of Us Are Getting Out of This Life Alive (2020)

Electronic / Hip-Hop
Label: Island

1. Call My Phone Thinking I'm Doing Nothing Better (2:48)
  2. None of Us Are Getting Out of This Life Alive (3:53)

met IDLES

3. I Wish You Loved You as Much as You Love Him (2:53)

met Donae'o en Greentea Peng

4. You Can’t Afford Me (3:05)

met Ms Banks

5. I Know Something You Did (3:38)

met Jesse James Solomon en Eliza

6. Eskimo Ice (3:22)

met Kasien

7. Phone Is Always in My Hand (3:20)

met Dapz On The Map

8. The Poison I Take Hoping You Will Suffer (3:20)

met Oscar #Worldpeace

9. Same Direction (3:14)

met Jimothy Lacoste

10. Falling Down (2:52)

met Hak Baker

11. Conspiracy Theory Freestyle (3:04)

met Rob Harvey

12. Take Me as I Am (3:06)
avatar van Ploppesteksel
Props voor de gastartiesten (die ik ken) alleszins: Greentea Peng, Dapz On The Map, Oscar #Worldpeace en Jimothy Lacoste verdienen allen meer aandacht! Bij de hoop die ik niet ken lijkt het ook vooral jong/nieuw geschut te zijn.

avatar van ArthurDZ
En het eerste nummer is met Tame Impala.

Nou, ik ben benieuwd! Een nieuwe Original Pirate Material verwacht ik niet, maar een album van het niveau à la Computers & Blues moet er toch nog wel uit te persen zijn. Anders gezegd, als ik deze straks 3.5* kan geven, ben ik al tevreden

avatar van frolunda
Wel een lichte verbetering ten opzichte van zijn vorige twee albums, Everything is borrowed en Computers and Blues maar qua niveau nog steeds ver verwijderd van de klassiekers A Grand Don't Come for Free en (vooral) Original Pirate material. Aangezien die inmiddels minimaal 15 jaar oud zijn zie ik dat ook niet meer gebeuren.
Toch kent None of Us Are Getting Out of This Life Alive van the Streets best wat aardige momenten en beats, al is het wel een nadeel dat het tempo bijna constant hetzelfde is en Mike Skinner, voor het grootste gedeelte vrij bloedeloos rapt/zingt. Pas op The Poison I Take Hoping You Will Suffer en het vrij sterke Same Direction komt ie wat tot leven en zet een goede prestatie neer.
Gelukkig ten behoeve van de kwaliteit van de plaat doen enkele gastartiesten dat al eerder zodat het alles bij elkaar genomen nog best een aangename zit wordt. Met name het titelnummer met een bijdrage van the IDLES, I Wish You Loved You as Much as You Love Him door de sterke beat, het leuke gastoptreden van MS Banks op You Can’t Afford Me wat schijnbaar ook Skinner nog inspireert en het eerder genoemde Same Direction zorgen voor redelijk wat vertier. Ook het goede slotakkoord Take Me as I Am verdiend zeker een positieve vermelding.
Of dat genoeg is voor een voldoende voor deze nieuwe Streets......denk het wel maar niet echt veel meer, al sluit ik niet helemaal uit dat er nog wat groei voor None of Us Are Getting Out of This Life Alive inzit.