Pleurisy - Experience the Sacrilege (1999)

1 stem

Label: Power

1. Mission Transformed (5:08)
  2. Experience the Sacrilege (6:53)
  3. Bid Your Pleasures (5:41)
  4. Gone from the Sun (4:21)
  5. Ineluki (6:20)
  6. Divinity in Decay (1:42)
  7. Witchcraft (4:16)
  8. Trail of Destination (7:25)
  9. In Darkness (Mortification of Flesh) (5:13)
avatar van Edwynn
Sterk album. Hij wijkt enigszins af van het andere Pleurisy materiaal en dat komt natuurlijk door de aanwezigheid van screamvocalen i.p.v. een death grunt.
Verder neigt het allemaal nogal eens naar de welbekende Gothenburgstijl en dat komt de afwisseling zeker ten goede.

avatar van Haunted
Is dit ook de Pleurisy van de demo "My Favourite Girl"?? Die kwamen uit Amersfoort geloof ik, waren bekenden van een vriend van mij.

avatar van Edwynn
Die demo ken ik niet. Maar deze mannen komen inderdaad uit Amersfoort.
Maar ja, welke band voert nou nog meer de bandnaam Pleurisy?

avatar van Haunted
Kon me ook niet echt voorstellen. Maar er zullen er in ieder geval geen twee Pleurisy's uit dezelfde stad voortkomen. Die demo komt uit '92 geloof ik, dus ik vond het nogal raar dat ze zoveel later pas met een album kwamen.

avatar van Edwynn
Het antwoord is dus dat dit dezelfde Pleurisy is die My Favourite Girl opnam.

Experience The Sacrilege blijft een uitstekend album in de beste At The Gates en God Dethroned traditie. Niet bijster origineel dus maar vanwege de sterke songs, het algehele geluid en atmosfeer zeer amusant.

Johan Wesdijk, de zanger van dienst hier overleed helaas in 2020 op 49-jarige leeftijd. Een geliefde gast binnen de scene van de Noordwest Veluwe.