Eddie Boyd - Eddie Boyd and His Blues Band (1967)

Alternatieve titel: Eddie Boyd and His Blues Band featuring Peter Green

Blues
Label: Gottdiscs

1. Too Bad - Part 1 (2:49)
  2. Dust My Broom (2:41)
  3. Unfair Lovers (3:39)
  4. Key to the Highway (2:38)
  5. Vacation from the Blues (2:10)
  6. Steakhouse Rock (4:17)
  7. Letter Missin' Blues (3:48)
  8. Aint' Doin' Too Bad (3:15)
  9. Blue Coat Man (2:35)
  10. The Train Is Coming (4:32)
  11. Save Her, Doctor (2:55)
  12. Rack 'Em Back (3:34)
  13. Too Bad - Part 2 (2:53)
  14. The Big Bell (4:49)
  15. Pinetop's Boogie Woogie (2:31)
  16. Night Time Is the Right Time (3:05)
Eddie Boyd (vo, gu) Peter Green (gu) John McVie(ba), Aynley Dunbar(dr) John Mayall(harmonica) Tony McPhee(gu) eva.
produced by Mike Vernon en Gus Dudgeon
Ik heb de Decca stereo uitvoering nr SKL4872 in mijn bezit. Geweldig album met de destijds nog ruwe diamant Peter Green.
Het plezier van het muziekmaken knalt er vanaf. Heerlijke ongecompliceerde muziek.

avatar van heartofsoul
Veel Amerikaanse bluesmannen waren aan het eind van de sixties ingenomen met de lof die ze kregen toegezwaaid door blanke bluesliefhebbers, en dat resulteerde o.a. in allerlei samenwerkingen met Britse en Amerikaanse bands.

Bluespianist Eddie Boyd (afkomstig uit de Mississippi Delta) was al langere tijd actief, nam o.a. een album op met de mannen van Cuby + Blizzards, en dus ook dit album, samen met leden van Fleetwood Mac. Mede door het spel van gitarist Peter Green is dit een fijn, spontaan album geworden.

Ook de bijdrage op slide van Tony McPhee op Dust My Broom moet worden genoemd. John Mayall droeg bij op mondharmonica. Heel fijn album.