Judicator - Let There Be Nothing (2020)

Label: Prosthetic

1. Let There Be Light (7:23)
  2. Tomorrow's Sun (5:22)
  3. Strange to the World (8:19)
  4. Autumn of Souls (4:44)
  5. Gloria (5:44)
  6. Amber Dusk (9:19)
  7. The Way of a Pilgrim (8:00)
  8. Let There Be Nothing (8:54)
avatar van gigage
US power metal, bestaat dat nog? Schijnbaar wel. Judicator neemt op zijn titeltrack ons mee terug naar de jaren 80 om het allemaal nog eens dunnetjes over te doen in bijna 9 minuten. Prima song! Dat smaakt naar meer.

avatar van gigage
Na wat albums bij een klein label of in eigen beheer te hebben uitgebracht zijn de Amerikanen nu beland bij Prosthetic. Ook niet een heel groot label maar wel groot genoeg om de band gereviewed te krijgen bij grotere e- zines. Dus aandacht en dan met name die van mij want ik had er als zovelen nog nooit van gehoord.

En die aandacht verdient deze plaat ook want met een flinke variatie in de best lange songs weet de US power metal van Judicator met gemak mijn aandacht vast te houden.
Alleen bij Autumn of Souls wordt er wel heel nadrukkelijk een Iron Maiden melodie gezongen. Nou ja, wie het raadt welke IM song het is is spekkoper want die gaat het hele album beluisteren.
De zang lijkt op die van Hans Kürsch ( Blind Guardian/ Demons & Wizards)

avatar van ZAP!
Vind dit toch wel erg tegen speed en thrash aanhangen (in track 2 zelfs van die grindcore drums soms), ook een epic sfeertje (ik dacht wat keys te horen, maar zo'n speler zit niet in de band), maar dat zit wel vaker in power metal. De zanger ben ik niet zo kapot van dus laat ik het bij slechts twee en een half nummers... De muziek is best goed, maar ook aan de melig melodieuze kant soms. Maar goed, geen cijfer. Ik ga wat anders proberen.

avatar van gigage

Bij bandcamp hebben ze er kijk op, heel goed!

Bij de US powermetal zitten nooit zoveel keys als in de Euro variant, dus ook hier niet. Wat je met thrash of grind bedoelt is me een raadsel. Het tempo gaat wel eens omhoog maar dat is in dit genre geen uitzondering. De lange speelduur van de tracks ondersteunen dat.

Blijft de vraag: welk Iron Maiden song wordt er gerippt bij track 4?

avatar van ZAP!
Ik dacht dat in de tweede track van die snelle drums voorbij kwamen à la grindcore, verder kan ik speed en thrash niet beter uitleggen dan dat dit soms echt harder en extremer klinkt dan 'gewoon' power metal. Maar goed, slechts 2-en-een-half nummer... -edit- Maar power metal is prima hoor, ik hoor wel vaker door de genres het bos niet meer. 't Is verder ook niet een plaat die mijn interesse heeft.

avatar van pos
pos
Naar aanleiding van een goede recensie in de Aardschok vanmiddag eens opgezet en positief verrast. Luister niet zo heel vaak meer naar dit soort metal maar dit bevat naast veel power metal invloeden ook genoeg progressieve dingetjes om het voor mij interessant te maken. Kan moeiteloos de concurrentie aan met inderdaad Blind Guardian of Iced Earth.