Brian Ledford and the Cadillac Desert - From Sunlight Into Shadow (2011)

1 stem

Pop / Roots
Label: Sound2

1. The Jewel Fades (2:53)
  2. Wrecking Ball (2:56)
  3. Miss Yesterday (4:39)
  4. Red Marker (3:25)
  5. Nothing but Skin and Bones (3:05)
  6. Kingdom of Rust (4:00)
  7. On a Limb (3:53)
  8. Low Ebb (7:55)
De hoes is klein kunstwerkje en verder is er een mooi tekstboekje bijgeleverd. Verder zei Brian Ledford me niet zo veel en is er ook niet zo veel informatie over hem te vinden. Brian Ledford afkomstig uit Texas en daar groot gebracht met alt country en americana. Hij wilde graag zijn vleugels muzikaal wat uitslaan en vertrok naar Seattle, de grunge hoofdstad. Nu is dat wel zeer afwijkend van de alt country, maar zo'n grote stap maakt Brian ook niet. Zijn stem zou dat ook niet aankunnen. Een recensent heeft het als hij het heeft over de muziek van Brian Ledford, country muziek zonder stro. Dat komt ook door de begeleidingsband die wat steviger is dan de doorsnee country band. Het zorgt eigenlijk best voor een eigen geluid . Dat komt het beste naar voren in Low Ebb, bijna 8 minuten lang, waarbij de gitaren voor een prachtig muzikaal tapijt zorgen. Zeker niet slecht. maar verder weet ik niet zo veel over deze zanger/groep. Solo moet hij volgens mij nog een album 'truth and love' hebben uitgegeven.