The Aerovons - Resurrection (2003)

Rock / Pop
Label: RPM

1. World of You (2:30)
  2. Resurrection (3:03)
  3. Say Georgia (2:20)
  4. With Her (2:23)
  5. Quotes and Photos (2:33)
  6. Words from a Song (3:50)
  7. Bessy Goodheart (1:59)
  8. Something of Yours (2:22)
  9. She's Not Dead (2:48)
  10. The Years (1:37)
  11. Everything's Alright (2:48)
  12. The Children (5:05)
  13. The Train * (2:56)
  14. Song for Jane * (2:36)
  15. Here * (2:17)
  16. World of You [Demo Version] * (5:06)
avatar van Droombolus
Weer zo'n aardige 60s plaat die destijds nooit uitgebracht werd. Amerikaans jongetje wou per se in Abbey Road opnemen, bietste het geld bijelkaar en maakte zijn droom waar. Zwaar geïnspireerd op the Beatles' White Album ............

In een Mojo van 2003 las ik over het bestaan van dit album.
Bij het artikel zie je foto's van The Aerovons in de Abbey Road studio met o.a. George Harrison en Alan Parsons. George legde de jongens o.a. uit hoe ze aan dat speciale geluid op het Beatles-nummer Nowhere Man kwamen.
Het album van The Aerovons werd in 1969 gecanceld, maar werd later wel op diverse bootlegs uitgebracht.
Voor de Beatles-fan is dit echt een gerelateerd smikkel en smul album.
Alle nummers zijn gespeeld en gezongen in de stijl van The Beatles.
In 2003 kwam er eindelijk een officiele CD van uit bij RPM.
Het titelnummer heeft dezelfde melodie als Across the Universe en Say Georgia lijkt op Oh! Darling.
Waarom het album toen niet is uitgebracht? EMI had geen behoefte aan nog meer Beatles.
Op Apple kwam eind jaren 60 wel het werk van The Iveys uit die hun naam zouden veranderen in Badfinger.

avatar van Droombolus
The Iveys sla ik toch een paar treden hoger aan, vooral kompositories, dus ben ik het met die beslissing helemaal eens ....... En laten we wel wezen, het ritselde van dit soort bandjes die "hun eigen" Beatles album probeerden te maken in de 60s en heel veel smakelijke resultaten zijn al in de mist der tijden verdwenen. Iemand wel eens Album van Song ( de band van Mickey Rooney jr. ) gehoord ?

avatar van heartofsoul
Vind het helaas maar een matig album, dat te weinig eigen smoel heeft. Klinkt wel lekker hoor. Zal even wachten tot te zomer en dan weer eens luisteren.

avatar van heartofsoul
heartofsoul schreef:

Vandaag nog maar weer eens beluisterd, maar Resurrection klinkt ontzettend braaf en de songs spetteren in het geheel niet. Het artikel in Mojo verscheen mede naar aanleiding van het uitbrengen van het album door RPM Records, maar de lof die werd toegezwaaid vond ik achteraf nogal misplaatst. Er staat, behoudens de nummers met ongegeneerd Beatles-plagiaat, geen enkel fatsoenlijk nummer op.