Kiesza - Crave (2020)

Canada
Pop / Dance
Label: Zebra Spirit

1. Run Renegade (4:05)
  2. All of the Feelings (3:37)
  3. Crave (3:36)
  4. Can't Be Saved (3:33)
  5. Love Me with Your Lie (2:50)
  6. When Boys Cry (2:53)
  7. Sky Ain't the Limit (3:15)
  8. Love Never Dies (5:03)
  9. Dance with Your Best Friend (3:56)

met LICK DROP, Cocanina en Shan Vincent de Paul

avatar van musicfriek
In 2014 had Kiesza een wereldhit te pakken met Hideaway en persoonlijk vind ik dat maar een irritant nummer, maar 6 jaar na haar vorige album is ze terug en wederom een artieste die terug grijpt naar het jaren 80-decennium. Ik wil de singles Crave en All of the Feelings eigenlijk niet leuk vinden, maar het zijn verdraaid lekkere singles eigenlijk. Luchtige pop/dancemuziek en Kiesza heeft wel een enorme strot. Het dansen is ze ook nog niet verleerd, ach, ik geef maar gewoon toe dat ik best wel benieuwd ben naar dit album. Maar die hoes........ kan het nog lelijker?

avatar van andnino
Kiesza heeft een lange pauze gehad, naar wat ik begreep had ze rond de tijd van haar hitjes (2014) erg slecht management. Na grote meningsverschillen hebben die haar uiteindelijk gedropt, en heeft ze haar eigen creatieve richting gezocht....

--Edit: heb het nog even nagelezen, en het is misschien niet overbodig om te vermelden dat tussen de twee albums ook een flinke schok in haar persoonlijke leven zat: de dood van een vriend aan kanker en een heftig auto-ongeluk, waar ze permanente fysieke en mentale schade door heeft opgelopen.

De situatie rond haar management is ook iets ingewikkelder. Ze had grote meningsverschillen met haar label Island/Universal waardoor ze zich niet kon ontwikkelen in de richting die ze wilde. Ze is uiteindelijk daar zelf van losgebroken en het label waar dit album op uitkomt is van haarzelf en volledig zelfstandig.
Interessant interview voor context: ‘I saw people I really trusted turn into monsters…’ - Music Business Worldwide - musicbusinessworldwide.com

Maar met die kennis ben ik nog meer verbaasd over dit album. Dit klinkt nog veel commerciëler dan Sound of a Woman, en die laatste track... het klinkt zo oubollig, ik kan me geen tijdperk indenken waarin dit populair zou kunnen zijn geweest. Kiesza heeft een goede stem, maar die zet ze in de meeste nummers helemaal niet in de spotlights. Als ze haar oude sound achter zicht heeft gelaten, mag ik dan meer zoals Love Never Dies? Hoe dat ook op het randje van kazig balanceert, het laat wel haar kwaliteiten als zangeres zien.