Carla Bley / Andy Sheppard / Steve Swallow - Life Goes On (2020)

Jazz
Label: ECM

1. Life Goes On: Life Goes On (6:00)
  2. Life Goes On: On (4:46)
  3. Life Goes On: And On (4:10)
  4. Life Goes On: And Then One Day (9:02)
  5. Beautiful Telephones: I (4:35)
  6. Beautiful Telephones: II (6:13)
  7. Beautiful Telephones: III (6:16)
  8. Copycat: After You (5:29)
  9. Copycat: Follow the Leader (0:17)
  10. Copycat: Copycat (9:51)
avatar van Paalhaas
Toch wel een heel fraai staaltje kamerjazz van het stokoude echtpaar Carla Bley en Steve Swallow (ten tijde van de opnames resp. 83 en 79 jaar oud) met hun kompaan Andy Sheppard (62). De titel "Life goes on" bleek vorige week dinsdag weer te kloppen: Bley overleed op 87-jarige leeftijd, en het leven ging door (voor ons toch). In 2018 (een jaar vóór deze opnames) was ze al gediagnosticeerd met hersenkanker.

Deze drie suites kenmerken zich vooral door de serene rust die van de uitvoeringen uitgaat. Dit trio heeft werkelijk niets meer te bewijzen en dat hoor je. Eens te meer blijkt ook dat Bley nog altijd een begenadigd componiste is. De synergie is echt heel fijn, wat voelen deze musici elkaar goed aan.