Aril Brikha - Winter EP (2007)

Zweden
Dance
Label: Kompakt

1. Winter (7:34)
  2. Berghain (7:08)
avatar van Prudh
De enige positieve associatie die ik met de winter heb komt van deze plaat. Fenomenaal.

avatar van berghti
Insgelijks. Met Winter haal je zomer meteen in huis.

avatar van John Doe
Wel een zwaarmoedig gevoel anders dat het nummer Winter heeft, maar zeker een zeer mooi trance-techno nummer. Emotioneel een beetje vergelijkbaar met de nieuwe Burial. Mooi, maar ook een beetje simpel voel ik me erbij, hoewel het uitstekend geproduceerd is (dit laatste itt de nieuwe Burial). Berghain is wat luchtiger en klinkt lekker aangenaam. Een mooie deken van sneeuw kan ik me er wel bij voorstellen. Maar het is iets te makkelijk gemaakt.

avatar van Gyzzz
John Doe schreef:

Dat eerste gevoel bekruipt mij ook - totdat ik bedenk dat dat toch echt mijn eigen perspectief is van reeds bestaande muziek. Want afgezien van de wat cheesy tranceklanken is het echt een magistraal mooi geproduceerd werkje.
Als dergelijke klanken niet ook in heel veel goedkope troep gezeten hadden, zou ik hier toch makkelijker vol van kunnen genieten - al doe ik dat nu eigenlijk ook wel. Daarbij vind ik het toch ook van een bepaalde mate van lef getuigen dat hij die klanken toch aangrijpt om er iets bijzonders van te kneden.

Mja en Berghain schakelt vervolgens weer over op eindeloze technoklikjes en vaste melodielijntjes... waar ik erg van ben gaan houden .

Poa
Regelmatig is het zo met deze 12"-releases dat het b-kantje niet echt spectaculair is. Hier vind ik Berghain juist beter dan Winter. Erg fijne track.