Cubanate - Barbarossa (1996)

Metal / Electronic
Label: Dynamica

1. Vortech I (2:56)
  2. Barbarossa (6:13)
  3. Joy (3:32)
  4. Why Are You Here? (4:32)
  5. Exultation (4:24)
  6. The Musclemen (3:46)
  7. Come Alive (5:56)
  8. Vortech II (6:43)
  9. Lord of the Flies (8:32)
In 1996 was Marc Heal waarschijnlijk de kwaadste man binnen het industrial/techno genre.
Nadat zijn beukcollectief Cubanate al twee albums en een EP met daarop een perfecte hybride tussen techno en gitaar naar buiten had gespuwd,wist hij met Barbarossa toch weer een nieuwe weg in te slaan.
Meer gebruik van analoge synths en massieve tribal drums geven Barbarossa naast een verfrissend geluid ook een wat vollere smaak,alsof Heal wou dat zijn muziek ietwat meer luisterbaar zou zijn en niet slechts gericht om een bloedbad op de dansvloer aan te richten.
Toch blijven 's mans woede en agressie primair en omnipresent.Sterker,het intensiteits level van Barbarossa gaat,vergeleken met vorige albums,nog wat omhoog.
Stand-out tracks zijn wat mij betreft het titelnummer,Why Are You Here en Come Alive.
Het broeierige Lord Of The Flies is een machtige afsluiter van een schijf die zich nog prima staande kan houden tussen hedendaagse releases binnen dit genre.

Vooruit,een 4,5.

avatar van ravenstein
Ongelofelijk energieke en lekker vuil klinkende techno/electro met industrial-inslag.

Vooral het lekker opbouwende en heftige Lord of The Flies kan op mijn goedkeuring rekenen, maar eigenlijk staat er niets minderwaardigs op Barbarossa.

Het album heb ik altijd best gevonden als je het als één geheel beluisterd in plaats van af en toe eens een apart nummertje.