Millenium - Hourglass (2000)

Label: Frontiers

1. The Power to Love (4:28)
  2. Wheels Are Turning (4:10)
  3. Hourglass (6:41)
  4. No More Miracles (3:48)
  5. Superstar (3:09)
  6. Rocket Ride (3:23)
  7. I Will Follow (5:35)
  8. I Still Believe (5:09)
  9. Masquerade (4:12)
  10. Chasing Time (9:56)
avatar van Edwynn
Voor het derde album van deze melodieuze rock/metalband wist Deicide en Obituary snarenplukker Ralph Santolla niemand minder dan Jorn Lande te strikken voor de vocalen. Lande was rondom de eeuwwisseling bijna een messias op het gebied van traditionele hardrock en metal. Ook hier stuwt hij het toch al uitstekende kwaliteitsniveau behoorlijk de hoogte in.

Het uptempo Power Of Love neemt je huppelend mee het album in. Catchy tracks als Rocket Ride en een ballade in de vorm van I Still Love You luisteren eveneens behoorlijk fijn weg. Het gitaarwerk van Santolla is hier net zo smaakvol als bij Deicide.

Het absolute hoogtepunt van de plaat is het werkelijk fenomenale titelnummer. Groots, meeslepend en majestueus. En wat is die Lande een geweldenaar.
Hourglass is een mooie plaat voor de liefhebber van melodieuze hardrock.