Cro-Mags - In the Beginning (2020)

Metal / Punk
Label: Mission Two

1. Don't Give In (3:00)
  2. Drag You Under (1:32)
  3. No One's Victim (2:39)
  4. From the Grave (2:18)
  5. No One's Coming (4:38)
  6. PTSD (3:30)
  7. The Final Test (3:23)
  8. One Bad Decision (2:12)
  9. Two Hours (2:24)
  10. Don't Talk About It (2:08)
  11. Between Wars [Instrumental] (5:49)
  12. No Turning Back (2:19)
  13. There Was a Time (2:25)
avatar van gigage
Twee ep's vorig jaar gingen vooraf aan deze eerst full length in 20 jaar. De band had na oprichting al een niche markt aangeboord met een eigen fanschare tot gevolg. Of diezelfde fans zich nog druk maken om nieuw materiaal is maar de vraag. De crossover spring punk metal is een youngman's game en wordt sterk afgeraden voor mensen die inmiddels het leven doorgaan met knie of enkel brace's. Aan de andere kant, waarom zou je jezelf niet nog eens onderdompelen in de sferen van welleer. Maar heb je daar een nieuw album voor nodig. Waarschijnlijk niet, maar het kan verder ook geen kwaad. Blijft het predikaat " leuk" over.

avatar van Edwynn
Wie zitten er nog in de band dan?
Die gasten hadden toch altijd ruzie?

avatar van gigage
Harley Flanagan ( bas/ zang/ jiu jiutsu) heeft de naam gerechtelijk opgeëist. Rocky George van suicidal tendencies doet het gitaarwerk meen ik.

avatar van bennerd
Ik ben absoluut kamp JJ (al valt daar ook genoeg tegen te zeggen) maar ik moet enigszins schoorvoetend bekennen dat Harley toch weer toont dat hij knallers kan schrijven. Zeer brute Motorhead-vibe.

Edwynn John Joseph en Mackie touren op hun beurt nog verder onder de naam Cro-Mags JM.

avatar van Mr. B
Album dat lekker doorstampt met hier en daar wat afwisseling door bv de zang op The Final Test (beetje HR vibe). Verder die lekkere vette bas op No One's Coming als intro van een puike song met de gierende gitaar van Rocky George. Net als de vorige Cro-Mags plaat uit 2016 bevalt mij deze prima en durf ik er wel 4* van te maken.

Alleen na het intro van PTSD zit ik steeds te wachten op het zinnetje...What the hell is going on around here!... Het geluid van Rocky staat voor mij altijd nog gelijk aan ST

Ga zo voort en hoop dat ik Harley en de zijnen toch nog een keer live kan aanschouwen!

avatar van Edwynn
bennerd schreef:

Net de live quarantine dinges gekeken. Er goed. Rocky George brengt metal in het geluid. Er was ook plaats voor tracks als Down But Not Out en Death Camps. Ik ga dit zeker checken.

avatar van the crook
Wow, deze had ik even gemist. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan en Harley heeft toch weer een mooi clubje muzikanten bij elkaar gekregen zonder het Cro-Mags geluid uit het zicht te verliezen. Het geluid van Rocky George is natuurlijk te herkennen uit duizenden, maar voegt wel iets toe aan het oer-geluid van Cro-Mags. Ook drummer Garry Sullivan mag wel even genoemd worden, die timmert de zaak letterlijk en figuurlijk lekker dicht!

Harley was down, but not out!

Prima album. Productie had wel beter gemogen, maar dat is bij de Cro-Mags bijna altijd een probleem.