Kevin Parent - Pigeon D'Argile (1995)

1 stem

Canada
Label: Tacca

1. La Jasette (3:10)
  2. Boomerang (3:52)
  3. Mother of Our Child (4:08)
  4. Two Minutes (3:28)
  5. Seigneur (5:16)
  6. Nomade Sédentaire (3:55)
  7. Ado Maso (3:35)
  8. Same Kind (4:53)
  9. Father on the Go (3:55)
  10. La Critique (2:53)
Een totaal onbekende singer songwriter uit Canada, tweetalig opgevoed en zingt zowel in het Frans als Engels op dit debuut. Want Canada kent een redelijk grote groep Franstalige inwoners (Quebec).
Je hoort direct dat Kevin een Canadese Franstalige zanger is, hetzelfde een beetje als dat een Vlaming Nederlands zingt, flink accent. dus bij de Franse nummers.
Kevin Parent zit een beetje folk/root/rock hoek, americana is dan natuurlijk echt passend canadiana zou misschien beter passen.
Kevin heeft een donkere stem en zeker dit eerste album was razend populair en kende veel hits.
Het eerste nummer belooft heel veel moois, 'La Jasette' met een prachtige steel gitaar als begeleiding, roots zoals het hoort. Dit wordt jammer genoeg niet helemaal volgehouden.
Bij sommige nummers zingt een zangeres mee, dat had voor mij niet gehoeven.
Het nummer 'two minutes' is een prachtig folk-country nummer met mondharmonica en hier valt ook het kundige gitaarspel van Kevin op. Ook 'Seigneur' is een prachtig nummer een beetje prog-folk achtig.
Deze eerste cd verkocht bijzonder goed in Canada (rond de 375.000 exemplaren) en ook het tweede album bereikte deze cijfers. Een echte ster dus in Canada , maar buiten deze grenzen is hij minder bekend.
Persoonlijk ben ik erg weg van de rustige nummers, zeker dan ook nog met een mooi Frans, Canadees accent. Bij die nummers komt zijn sten en gitaarspel optimaal naar voren.
De wat stevigere nummers zijn niet verkeerd maar minder onderscheidend.
Zeker niet verkeerd, ik heb ook het tweede album, zal ik ook nog recenseren.
Pigeons d'argile zijn trouwens kleiduiven , niet helemaal duidelijk voor mij waarom hij deze titel gekozen heeft.