Ensiferum - Thalassic (2020)

Finland
Folk / Metal
Label: Metal Blade

1. Seafarer's Dream (3:01)
  2. Rum, Women, Victory (4:16)
  3. Andromeda (4:04)
  4. The Defence of the Sampo (4:50)
  5. Run from the Crushing Tide (4:22)
  6. For Sirens (4:40)
  7. One with the Sea (6:10)
  8. Midsummer Magic (3:42)
  9. Cold Northland (Väinämöinen Part III)) (8:41)
  10. Merille Lähtevä * (3:47)
  11. I'll Stay by Your Side * (2:49)
  12. Rum, Women, Victory [Demo] * (4:12)
  13. Andromeda [Demo] * (3:58)
  14. The Defense of Sampo [Demo] * (3:52)
  15. Axe of Judgment [Demo] * (4:40)
  16. Warrior Without a War [Demo] * (4:13)
  17. Heathen Horde [Demo] * (4:28)
  18. Cry for the Earth Bounds [Demo] * (4:52)
  19. One Man Army [Demo] * (7:07)
  20. Two of Spades [Demo] * (3:33)
  21. My Ancestors' Blood [Demo] * (4:24)
  22. Descendants, Defiance, Domination [Demo] * (11:00)
  23. Candour and Lies [Demo] * (4:12)
avatar van gigage
Folk, melodeath en powermetal laten zich gemakkelijk mengen in de wereld van Ensiferum. Enkele meezingers maar toch ook wel serieus knappe metalriffs en solo. Het hele album speelt zich op of rond de zee af en varieert in tempo lekker met de golven mee. Dan eens een vloedgolf zoals symphonisch of bombastisch, dan eens lallend als de branding, later stevig als een storm maar zelden is het rustig op de Oostzee.

avatar van Rudi S
gigage schreef:
Enkele meezingers maar toch ook wel serieus knappe metalriffs en solo.

De cleane zang van die toetsenist is ook een prima toevoeging.

avatar van AOVV
Ik ben in het algemeen geen liefhebber van powermetal, maar als het vervlochten is met andere subgenres (zoals dat hier vooral met folkmetal het geval is), kan ik wel overstag gaan, om maar 'ns een term te bezigen die wel bij dit album past. Als het dan ook nog eens erg goed is uitgevoerd allemaal, tja, dan zit een lage score er natuurlijk niet in.

Wel komen de songs soms wat te netjes over en mis ik de nodige weerhaken. Maar het entertaint wel, en dat geeft bij dezen de doorslag.

3,5 sterren

avatar van Metalwou
De cleane zang (van de nieuwe toetsenist) zorgt voor meer afwisseling waardoor dit een zeer vermakelijk album is geworden.

avatar van BloodBrothers
De albumhoezen van dit soort bands zijn toch altijd genieten geblazen. Ook deze ziet er weer schitterend uit. Daar kunnen de vrolijke power metal bands wel wat van.