Wim De Craene - Live 78 (2020)

Belgiƫ
Label: BLP (I)

1. Introductie (0:44)
  2. Daar Ga Je Dan (3:30)
  3. Later op de Avond (3:06)
  4. Mensen van 18 (5:07)
  5. Marcellino (3:01)
  6. Tim (6:22)
  7. Intro Psylocybe Mexicana (1:20)
  8. Psylocybe Mexicana (3:42)
  9. Rozane (4:50)
  10. De Rode Heuvel (3:27)
avatar van AOVV
Erg mooi hoor, dit concert van Wim De Craene uit 1978, dat men blijkbaar nog ergens vanonder het stof heeft weten te halen. De live-sessie werd opgenomen voor het programma Dorp bij de Stad van de BRT (de Vlaamse openbare omroep destijds), en bevat naast heel wat nummers van zijn toen meest recente LP ...Is Ook Nooit Weg ook de onsterfelijke klassiekers Tim en Rozane.

De helaas veel te vroeg gestorven kleinkunstenaar/singer-songwriter wordt hier bijgestaan door de Headband, waardoor de nummers van De Craene een jazzy, ongedwongen sfeertje krijgen, dat best wel past bij die mooie stem van hem.

Grappig en treffend is ook de intro van het nummer Psylocybe Mexicana, een Mexicaanse paddenstoel waarvan men na consumptie gaat hallucineren.. je weet wel. Maar luister vooral zelf naar dit unieke artefact!

4 sterren

avatar van CWTAB
Aangenaam verrast door de helderheid van deze opname, de stem staat sterk vooraan in de mix (afkomstig van een video opname geloof ik die in de vrt kelder lag, de uitgever van deze cd heeft de rechten opgekocht en uitgebracht op RSD).

avatar van nico1616
Wim de Craene is meer dan 'Tim' en 'Rozane'. Heerlijk album waar je merkt wat een fantastische stem hij heeft. Jammer dat dit talent de huidige waardering niet meer heeft mogen meemaken...