Ntjam Rosie - Family & Friends (2020)

Funk / Soul
Label: O-Tone

1. All My Life (3:26)
  2. Start Over Again (3:39)
  3. I Know (3:42)
  4. Sailing Out (4:08)
  5. Family (4:05)
  6. Friends (3:30)
  7. Courage (Tu Verras) (3:56)
  8. Come to Me (4:25)
  9. We Rise (5:48)
  10. I Know [Acoustic Version] * (3:39)
avatar van Reijersen
Sinds haar album Elle luister ik naar de muziek van Ntjam Rosie en ze weet vooralsnog elke keer te overtuigen. Op de scheidingslijn van pop, soul, R&B en veel eigen persoonlijkheid maakt ze muziek die vaak net iets unieker is dan veel andere zangeressen in het genre. En ook dit nieuwe album lijkt weer een schot in de roos. De mooie gelaagdheid in de vocalen bijvoorbeeld op de opener, of de lichte funkyness op Start Over Again. Het sfeervolle I Know, het frivool gebrachte Sailing Out, of het funky jazzy en zomerse Family. Stuk voor stuk weer fijne nummers om naar te luisteren waar ook vooral Ntjams eigenheid in terug te horen is. En daar blijft het niet bij, want je hoort ook nog Friends met wat 80's funk, waar die 80's vibe ook terugkomt op Courage. Het serene Come to Me is ook mooi en afsluiter We Rise past helemaal bij deze fijne plaat.